06 August 2011

Tutorial : Memasang Widget/Plugin Waktu Berbuka Ramadhan (Blogspot & Wordpress)

Salam

Selamat Sahur 6 Ramadhan

Sebelum menunggu waktu nak bersahur ni, saya share dengan korang semua widget yang takde la baru sangat yang khas dicipta oleh Mr Kay tahun lepas. Yup, saya dah guna widget ni sejak tahun lepas kat wordpress. Memang comel sebab widget ni lengkap dengan tarikh, masa dan tempat.




Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

Kat Blogspot Nak Merapu Meraban Memang Best!

Yeayyyy!

Oppss.. Salam 6 Ramadhan buat semua.

Weeeeee finally I've finished editing this blog! Huargghh kau tahu aku edit dari pukul berapa? Dari adik aku pergi sekolah pukul 8 pagi tadi sampai la adik aku balik sekolah pukul 3 petang. Hebat tak aku? Haha habis segala tutorial aku punggah sebab aku tengok blogspot macam pelik gila je (?)

Hamboi mentang dah 2 tahun guna domain .com je

Eh, 2 tahun dah ye? HAHAH aku pun macam tak sedar je, hampir 2 tahun jugak guna menatang alah domain sendiri tu. Dan dengan domain sendiri tu jugaklah, alhamdulillah aku dapat menyara hidup aku sedikit sebanyak tanpa menambah beban pada umi abah aku. $$$ *kaching

Okey, aku pun taktau nak cakap apa, tapi memang rasa eksaited lepas bukak balik blogspot ni. Seriously wa cakap, wa puas gila! Hehe ekau la tempat paling best untuk aku meluah, ekau la tempat paling banyak idea aku mencurah-curah, wahai cik blogspot.

Dan satu je aku nak cakap, heee pada sesiapa yang pernah follow colleen-kawaii.com harapnya korang boleh follow balik la ye, sebab saya dah tukar feed yang lain, jadi bilangan follower pun menjadi 0. Tapi tu pun rasa kalau nak follow la.

Click My Tongue To Follow Colleen-Kawaii.Com





Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

05 August 2011

Reunion & Gathering a.k.a Iftar 5 Firdaus 2009

Hot news! Hot news!

Ehem.

Assalamualaikum w.b.t

Jemputan Ke Majlis Reunion a.k.a Iftar Pelajar 5 Firdaus 2009 Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin

Semoga korang semua berada di bawah lembayung rahmat Allah dan sihat-sihat belaka. Btw, aku saje kasi tajuk gempak-gempak. HAHA ada salah 2 orang daripada classmate kita bagitau, Cik Puan Che Azwira kita yang comel itu telah menurunkan amanat bahawa kita semua disuruh berbincang untuk mengaturkan satu reunion.

Butir-butirnya adalah seperti berikut :

  • Tarikh : 19 Ogos 2011 / 19 Ramadhan 1432
  • Hari : Jumaat
  • Tempat : Restoran Depan Masjid (?)
  • Masa : Asar sampai Tarawih

Okey, sebenarnya details tu yang teacher bagi. Teacher suruh kita bincang, lagipun ramai yang nak further study kan lepas raya ni. Teacher pun dah rindu sangat nak jumpa kita semua. Korang pun taknak jumpa aku ke? Hehehe



Lupa nak cakap, teacher cakap buat kat restoran depan Masjid Tok Dagang (betul kan?) tu sebab nanti kalau nak solat, tarawih terus senang. Kalau ada cadangan lain sila kemukakan. Nanti aku hantar invitation cun punya~ haha

Hope korang boleh bagi kerjasama. Nanti tetapkan satu tarikh (esok ke lusa ke) korang pakat la bukak YM ramai-ramai buat conference. Eh, YM apa kelas, Skype la best. Haha Kepada ex-monitor, encik Jijot, anda kena mengetuai diskusi ini. 

Wajib!

Sekian, harap maklum.

Disediakan oleh,
Zida
Tuan Empunya Blog Ini.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

20 May 2011

Aku Rindu Blogspot Ni

Salam buat semua.

cewah

HAHA ada ke agak-agak orang macam aku? Penat-penat beli domain plus hosting, tetiba plak cakap nak tukar balik guna blogspot? Whattaheck laaa lu~ Ntahlah aku tiba-tiba rasa penat sangat guna hosting sendiri ni. Aku macam asyik rasa selalu kena bayar bandwidth, aku rasa macam kena selalu risau kalau tak update blog, sebab aku akan rasa membazir bila tak update.


Dan sekarang, aku dah segan nak mintak RM9 kat Umi aku sebab Maybank online aku buat masalah. Mintak orang bayarkan? Alololo macam segan la pulaks. HAHAH ke ada yang sudi nak tolong bayarkan?? Alah, sembilan hengget je!

Tapi aku memang rindu nak menaip kat blogspot, sebab aku rasa idea mencurah-curah kalau kat sini. Kalau kat wordpress, entah kenapa idea tu suuuuusah sangat nak keluar, pastu pulak kena berhempas pulas tulis ayat sopan-sopan cewah.

Lagipun aku tengok orang sekarang design blog masing-masing cantik-cantik, lawa-lawa. Aku rindu dengan blog-blog dekat tepi sidebar, yang muncul dengan pelbagai entri terbaru. Kawan-kawan best, senior-senior hebat, blogger otai-otai FUHH

Korang rasa camne? Patut tak patut takkk? Haaaa sila bagi komen, pandangan dan bebelan anda di sini sebelum saya redirecting balik blog ni ke colleen-kawaii.com esok. Hohohohohohohohoho

PATUT TAK TUKAR BALIK KE BLOGSPOT??




Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali