22 March 2010

Apa dosa anak-anak kecil ini ??




Ya Allah. Suci betul muka bayi ni, kan? Tenang dan tiada sekelumit dosa terpalit pada anak kecil ini. Bayi perempuan comel ini dengan tanpa bertimbang rasanya telah dibuang oleh ibu kandungnya sendiri. Dia ditemui dalam keadaan basah kuyup dan menggigil oleh orang ramai di kawasan semak belakang sebuah pasaraya di Ipoh petang kelmarin.

Lagi mengharukan, kawasan bayi itu dibuang berhampiran dengan tempat pembuangan sampah. Alhamdulillah, bayi tersebut masih hidup tetapi dia sangat pucat dan terlalu menggigil sehingga tidak mampu untuk menangis. Atas kerjasama orang ramai, bayi malang tersebut di hantar ke hospital berdekatan. Berita lanjut boleh didapati di sini .



Kepada emak budak :
Hoi Mak bayi ni! Kau ni takde perasaan ke? Mana hati, otak dan jantung kau? Kau ingat dia ni sampah ke?? Oooo. Buat dosa maksiat tau pulak. Buat seks dengan ntah mana-mana laki tak segan pulak. Bila dah terbunting, tau pulak nak buang anak ni. Tak reti nak bertanggungjawab langsung! Heyy binatang pun tau jaga, tau susukan anak, siap anak haiwan lain lagi. Kau ni orang ke kambing?? Ke alien yang datang dari planet pluto?  Haisyyy ...


Harap maaf. Bahasa yang kurang asam sikit. Maklumlah, hari ni tak makan asam. HEHEH Tapi ini kenyataan! Semua dah lupa hukum-hakam agama. Pergaulan bebas sana sini. Bila dah jatuh cinta, mula tergadai itu ini. Kalau tak nak pun anak tu, janganlah buang tak tentu pasal. Cuba bagi je terus kat rumah perlindungan. Bukankah itu lebih baik?




Adoii. Sedarlah wahai bangsaku! Sesungguhnya mereka anak-anak kecil ini tidak berdosa, bahkan tiada secalit noda pun di hati mereka. Ingat dosa pahala. Kiamat dah dekat. Tak lama lagi. Hisshhh. So, bagaimana kita nak membanteras semua ini? Fikir-fikirkan dan selamat beramal.


ps.macam-macam gambar keluar masa Zida search keyword buang baik.seram pulak tengok.na'uzubillah.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

22 comments:

  1. buang anak cam buang gule2

    men campak jep! gambar yg kt toilet tu gile sedeh

    ReplyDelete
  2. tau tak pe. tak silap aku gmbar tu penah keluar kat mastika, budak u mana ntah yg buat. hisshh. tak patut betul!

    ReplyDelete
  3. sedih betul bace kisah malang bayi2 terbuang nih..
    dah la fatin pun suke baby..
    bayi ni tak bersalah..kesian die..
    ape nak jadilah zaman sekarang..
    orang lain susah2 nak dpt ank..
    die dh spt ank senang2 je nak buang..
    takde perasaan belas kasihan betul..

    ReplyDelete
  4. huh..ayat straight giler.
    tahniah2..
    teruk betul orang2 yang buang anak tue.
    takde hati n perasaan lgsung.

    ReplyDelete
  5. @bean moreno
    betul la sangat tue..

    @fatin
    haaa. lupa nak tulis ayat tu.
    nasib baik fatin dah ckp.
    haha
    betul..
    my mom pnye kawan dah 10 tahun kawen.
    tak pernah lgsung dapat anak.
    tp dorang yang baru buat ni....
    haishh.
    kejap je da dapat anak..

    ReplyDelete
  6. Finaz!!
    hahahahaha
    aku memang camni.
    kalo da geram, ayat mmg agak stret la.
    hehe
    kalau la mereka2 tu baca sume ni..
    ishhhh

    ReplyDelete
  7. cian sgt kat beby tuh,napela dorang ta serahkan kat tmpt yg spttnye,hurm

    ReplyDelete
  8. keyna amek la satu?
    hahha
    tula, bagi je la kat rumah perlindungan ke.
    ishhh
    geram geram

    ReplyDelete
  9. kesiannya...
    jahat mak dorg nie..
    :(

    ReplyDelete
  10. senang citer durang tuu bodo . tkde ilmu . bebal . bla bla bla ... tk betanggungjawab . dasar gatal nak mampos .

    p/s ; maaf, bahase tk dapat dijage ;)

    ReplyDelete
  11. @afiqaqila
    memang jahat! haiwan pun lagi baik~

    @cik bunbun
    wuwuwuwuwu kejam tak kejam. ni la hakikatnya.

    @aira
    wahhh kawanku ni da ade belog?
    hahahab bagus2
    =P
    ohhh itu memang sepatutnya.
    hihih

    ReplyDelete
  12. Uhhu..kejam memang sangat kejam. tak de perikemanusiaan langsung. moga2 kita terhindar dari rosa2 sedemikian.. huk2 jalan2 salam kenal. dah follow btw. hit me back kayh :)

    ReplyDelete
  13. amin insyaAllah. ohhh tengs my dear. i'll usha ur blong sat gi kang heheeh

    ReplyDelete
  14. tak sggp tgk gambar tu lama2. rasa nk nanges :(

    ReplyDelete
  15. zida, sgt sedih
    inilah bangsa kita

    cmne la nk maju kalau bangsa mcm ni?
    haish, gile kejam org yg buat tu
    sgt kejam
    dan kejam

    ReplyDelete
  16. 3 situasi berbeza :

    sebelum buat:ingat dosa
    semasa buat:lupa dosa
    selepas buat:berdosa besar

    ReplyDelete
  17. @alynn
    tau tak pe kan. rasa nak nanges sgt. sedih betul bila pk orang melayu yang buat

    @qiko
    hak3 tau pun. silalah bertaubat sekalian

    @beja
    hakikatnya. macam tu lah...

    @atenhana
    hihi sedap ayat ko =P

    ReplyDelete
  18. tk bole doee tgk gmbr bayi tu jadik cmtuu! rase kesian gilaa. tk berdosa pn budak tuu :'( tula orang kata, ikutkan sgt nafsu tuu, akibatnye bayi ni haa yg jadik mangsa. kesiannnn kn!

    ReplyDelete
  19. tau pulak en takut orang tau. dengan ALLAH tak nak takut pulak.. haisyyy

    ReplyDelete