27 February 2010

Kawan aku jadi tokoh Maulidur Rasul, aku pulak yang bangga

" Memantap Ukhuwah Memperkasa Ummah "

Begitulah tema Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1431H Peringkat Negeri Selangor yang telah diadakan di Stadium Malawati Shah Alam semalam. Alhamdulillah, aku rasa bersyukur sangat sebab even tahun ni tetiba ada tentangan daripada pelbagai pihak tentang acara perarakan ni, namun dengan kesedaran memperingati junjungan besar kita yakni Nabi Muhammad s.a.w, Rasulullah kita, kerajaan Negeri tetap melaksanakan acara tahunan yang gilang-gemilang ini.


Haila, tahun ni aku dah tak berpeluang menjadi sebahagian daripada ahli kontinjen perarakan sambutan (eleh, macam la tiap2 aku join). Haha. Walau bagaimanapun, aku tetap berbangga dengan kontinjen SAMTiSH pada tahun ni sebab korang dah hantar 2 kontinjen. Yeayy! Hahah. And the most yang buat aku berbangga, sebab one of my schoolmate merangkap budak yang pernah berada di bawah satu organization dengan aku telah dianugerahkan Tokoh Saidina Ali Negeri Selangor tahun ni.

 

credits to cikgu Sherina for this pic.

YUp!! That's him. Siapa lagi kalau bukan Ketua Umum SAMTiSH merangkap Ketua Disiplin Asrama sekolahku terchenta itu, Muhammad Mu'az bin Muhd Abd Azis (ps. uit, aku tak salah eja nama ko taw! haha) Bangga la weihh. Budak kebanggaan cikgu2 kat sana. Siap nak jadi calon menantu lagi. Hahah. Kalau dia sebaya aku, dah lama aku tackle. Muka boleh tahan weyy, suara sedap la jugak. Kawan aku pon berebut nak jadikan dia adik diorang. Lalalalala~

Mu'az yang ada bintang tuh

Well, aku akui. Syarat kelayakan dia memang cukup. Pandai, rajin, koko pun bagus, kepimpian tak payah cakap la. PMR 9A, SMA Mumtaz, pehh Add Math dia star bling bling! Koko plak, dia salah satu ahli kelab Marhaban dan telah bertahun2 menyertai Pertandingan Berzanji Marhaban. And and dah 2 tahun berturut-turut diorang Johan Pertandingan Berzanji Marhaban peringkat Kebangsaan (2008-2009). Tahun ni tak tau la macam mana. 

Congrates la ye pakcik Muaz. Semoga ko always sukses. Jangan sombong2 dengan kitorang. Pastu kalo aku pergi sekolah, ko jangan halau aku tau. Haha~ Ayat ngade-ngade kejap. Meh aku letak gambar kontinjen skola aku tahun ni. Hehe *jeles di sudut hati sebab tahun ni tak dapat join sama. Pulak Hijjaz dengan Rabbani buat persembahan. ta acik! Tapi tahun ni tak de pertandingan perarakan. Kesian dorang. Tahun lepas kitorang menang sepanduk terbaik. hehhhehh

credits to Ahmad Nu'man for this pics

Nak promote ni! Alang2 nak memperkasa ummah, aku nak promote kat korang semua tentang kem yang bakal diadakan tak lama lagi. But hanya untuk remaja berumur 13-18 tahun sahaja. Kalau dengan aku mungkin boleh dapat RM90 je. Cepat cepat , tempat terhad. Lepas kem ni ada susulan kem pulak. Kat tempat lain and more interesting ^_^

Sila lah kelik untuk tengok dengan lebih jelas.


ps. Tak rugi weyhh join kem ni. Macam-macam leh dapat. contact no saya 013-6610672. kalau nak, sila lah call atau mesej. tapi jangan nak buat benda lain pulak!  

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

20 comments:

  1. :) :) :) Sharing is power

    Apa salahnyakan.. Tahniah pada kawan tu

    ReplyDelete
  2. mu'az tuh mmg sjak form 1 ke kt SAMTiSH?
    hehe...
    bangga ak...
    adik2 aku smuanya mumtaz2 blaka...


    :)

    ReplyDelete
  3. haah. dia dari form 1. hehe, dulu mana de menonjol sgt dak ni. org2 rapat je kenal. lgpon die dok asrama kan. sejak dua menjak ni la dia makin femes. hahaha

    time kasih. saya juga sangat berbangga jd budak samtish.

    go hisamuddin!!!

    ReplyDelete
  4. owh...
    dier nie ker...
    wow...
    congrats...
    junior2ku sumer pandai2 belaka ek...
    walaupon akk dah xder kat sek tue tok menyaksikan kejayaan korg...
    ku tetap berbangga...
    haha...

    result spm nanti roger2 arr I ek..
    nak tau gak prestasi junior2ku sekalian...
    huhu...

    ReplyDelete
  5. ohh kak lyla. heheh
    =P lame x usha blog akak doehhh.
    hik3.
    oke sis. tade hal pnye.
    kuar result, org terus post kat cnih..
    so, selalu2 la usha blog gojes ni. hik3
    *guna ayat nawal la plak

    ReplyDelete
  6. muaz dri skola rndah agy memg pndai..
    tp skola menengah lebih menyerlah sbb dlu de bdk agy glamour dri die...
    hua3..
    ( aku laa tue.. uhuk3..)
    btw..
    congrats tok adik nie..
    ( mcm aku beso sgt )
    sbb dianugerhkan
    Tokoh Saidina Ali Negeri Selangor tahun ni.
    ( copy yg zeed tulis)

    ko jgn sombunk2 nan aku agy muaz klo jumpe pas nie...
    ( padahal aku yg slalu sombunk2.. pasnie kene laa bodek nak dpt mkn free.. hua3)

    smoge lebih suksess lagi pada masa hadapan..
    hidup samtish..
    hua3..

    ReplyDelete
  7. err...
    comment di atas sye yg bgi..
    uhuk3..
    zeed teka laa sape..
    hua3...

    ReplyDelete
  8. erk. hahaha aku taw la ko amin.
    lalalala~
    cehh.
    pasan lak diri tu femes.
    ko skola rendah dgn die??
    ko dok johan setia ekk amin??
    =P

    ReplyDelete
  9. zida;
    aku nak tumpang bangge leh tak?
    muahaha.slaku pnduduk kg kawe(skjp je)

    eh.tu kem ape?

    ReplyDelete
  10. ohhh. boleh boleh.
    kita mestilah kena berbangga sebagai penduduk kg jawa!
    yeay~!!
    hahaa
    kem? kem perkasa. nak join?

    ReplyDelete
  11. hua3...
    diriku dikesan..
    tidakk..
    hehe...
    yerlaaa..
    wat2 xtaw plak aku johan setia..
    dlu skola rndah, die laa adik angkat kesygan aku...
    (xleh blah.. skrg bru nk ngaku bukan2.. hak3)

    ReplyDelete
  12. suke ajning joget2 tue..
    hua3..

    ReplyDelete
  13. amin siott. hahah.
    chop.
    ajnging joget2??
    apokobondo??

    ReplyDelete
  14. die x sebaya ngan ko ke zid??

    ReplyDelete
  15. le, kalo x sebaya dgn ko, mesti la x sebaya dgn aku.muahahaha
    die junior aku lah.
    skrg form 5
    ;)

    ReplyDelete