13 February 2010

Kau dah tengok ke belum? Kau pikir-pikir la sendiri !!

http://www.sinemamalaysia.com.my/gallery.php?p=ZmlsbS8xYjk2YmEwOC9hMmM1MTc0MTo5NjgxZTQwYTA3NDczMmIyZjYzZmQ5MGUyLmpwZw== 

Okeh okeh. Actually tajuk kat atas tu tak ada kena-mengena dengan siapa2 pun, tapi ianya berkaitan sebuah filem terbaru arahan Aminah Rhapor dan merupakan terbitan pertama bagi syarikat penerbit yang bernama SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd. Yeah, pastinya untuk tontonan umum. Jika ada parents2 yang nak bawak anak2 tengok wayang yang sedikit humor & terasa nak gelak ketawa, silalah pilih movie ini. Tak payah nak tengok Valentine's Day ke, ape2 la. Saya yakin anda tidak menyesal (walaupun saya menyesal sebab tiket mahal sangat).

Sila tengok trailer di bawah jika anda nak tahu cerita ini best ke tidak.


Aku selamat seludup masuk TGV Cinema Cheras Selatan semalam, alone with myself, dengan tiket yang berharga RM10. OMG!! Bapak mahal. Nyesal aku pegi hari Jumaat. Hahah Overall, cerita ni kinda sedikit merepek but ada la jugak pengajaran even macam tah pape tah jalan ceritanye.

Meh aku kongsi sket sebanyak pasal stori nihh.

Cerita ini dimulakan dengan watak Nabil, seorang anak daripada keluarga yang miskin yang asyik berhenti kerja dek kerana tak tahan dengan kerja asalnya, iaitu penjual ayam di pasar. Nabil merupakan anak kedua dalam familinya ; ayah sakit - ibu suri rumah - abang penagih dadah - adik masih bersekolah. Dia tetap gigih mencari kerja (pagi Mat Despatch, malam peniaga Kuew Tiow) sehingga ke universiti dan di situ dia TERkenal dengan seorang awek menggelabah bernama Natasya. Natasya sering mengganggu Nabil dan kadang2 sehingga Nabil merana (ntah apesal die sangat tak berpuas hati dengan pakcik Nabil ni). Akhirnya Nabil berjaya membina nama dengan kumpulan Meet Uncle Hussien dalam satu program realiti tv dan dia dapat mengubah hidup keluarganya. Akhirnya, Natasya menjadi gelfren Nabil.


Ohh. Aku sangat suka lakonan Mila dengan Nabil. Alahai~ so sweet diorang jadik siblings (^__^) Watak Puteri Sarah oke dahh, tapi aku tengok dia punye lakonan macam ntah pape. Suara dia lawak gile. Watak Meet Uncle Hussien pulak macam pelik. Diorang akan keluar kalau ada scene yang kelakar @ kenakan orang. Diorang yang nyanyi tapi nanti diorang yang gelak sendiri. Huhu =='


By the way, ending movie ni sedih jugak la. Pehh. Aku tengok sorang2 boleh TERfeeling pulak. Haha. Sedih masa kerja dia satu persatu hilang, si Natasha sanggup tinggalkan Nabil tepi jalan sengsorang, awek yang dia suka nak kawen, motor kena curik. Adehh. Siap lagu MUH ape ntah tajuk dia.
Memang Layannnnn~


Moral of the story :
Sila bersungguh2 dalam membuat sesuatu kerja, jangan malas, rajin usaha, jadi anak soleh.

Rating :
6/10 (^__^)

ps. Amin. Jom kuar Raya Cina nihh. Aku belanja kaw. Tapi bukan kat Klang. Korang datang ar Mid Valley. Asek aku je kena pegi jaoh2. Huhuh~

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

16 comments:

  1. erk..rm10 tuh bukan standard price tiket wayang ke?

    ReplyDelete
  2. citer ni nabil cakap dia xpaham watak dia...macam2

    ReplyDelete
  3. @aidi-safuan
    erk. haha. salu RM6 @ RM7. hehe
    :)
    *kedek betul aku nihh. ishh

    ReplyDelete
  4. @armyrule
    haha. tu la. kat paper pun ade bace haritu, die ckp die sedih tgk lakonan die.
    tp overall, oke je. watak sedih die feeling gile
    =P

    ReplyDelete
  5. walau pun i bukan lah peminat movie2 cenggini,tp takpe, sinopsis yg kamu berikan mcm best la pulak.agak kelakar..hihihi.tp bkn rm10 standard ke?oh..jom2.jln2 kt midvalley. =p

    ReplyDelete
  6. @amad
    hahaa..well budak kedekut mmg ckp RM10 mahal~
    (oppss. bukan kedekut, tp gaji tak masuk.) haha
    yup. cte ni klaka plus sedih :)
    tengok ramai2 enjoy!

    ReplyDelete
  7. cm best je!
    weh,pesal name amin jugak yg ko ajak,
    MJ tak nak ke?
    wee~

    ReplyDelete
  8. hak3.
    bukan cam best tp mmg best la =P
    okehh.
    jom MJ. tp senanye aku x ajak ko sbb ko nak exam kan next week.
    hehe
    ;)

    ReplyDelete
  9. haha
    aku nak tgk mila ngan nabil
    mesti besh!!

    ReplyDelete
  10. tak minat mila.. tpi nk tgk sbb puteri sarah :)

    ReplyDelete
  11. @ghostone
    tengok la dulu, baru taw best ke x.
    ahaha

    @aliyah
    yup. nabil dgn mila memang sweet plus comell~
    i like
    =P

    ReplyDelete
  12. @nawal
    lupe plak ko. haha
    puteri sarah sexy dohh.
    haha
    die kene saman dlm cte tuh
    (*_*)

    ReplyDelete
  13. kne saman? ye ke? asal?

    *bab2 gusip mmg cepat*

    ReplyDelete
  14. dalam cte tu je la kene saman. haha
    sbab dia dgn kawan die pakai baju lengan pendek, amende ntah lg.
    kira x sesuai dlm kawasan kampus uitm la.
    lawak je.

    ReplyDelete