07 February 2010

Apabila budak lepas SPM bersemangat nak masuk universitas

Assalamualaikum :)

Heyya readers. Oh, Im sorry ; currently a bit lazy nak update blog. Ini semua Pakcik Fesbuk punya pasal la. Tak sah kalau sehari tak duduk depan lappy , and then open the freaky facebook saje. SAHAJA !! Haha. Friendster, Myspace ntah ke mana. I thought I have to delete both of that accounts. Malas pulak nak layan menatang tuh. Tapi kawan2 tak bagi delete, sebab banyak gambar dan memori2 tercipta kat dalam dedua website itu.


Fesbuk aku dah lawa lol~ even aku sorang jerk yang nampak perubahan terhadap laman sosial tersebut (cewah) , but it's soooo cute. Look this



Kah kah. Aku suka gila~! Credits to Farahanim ; she invited me to join benda tuh. Sebenarnya aku sendiri tak tau posti kali ni pasal apa. Alahai~ Sejak dua menjak ini lost of ideas. Oke , mengaku sebenarnya kemalasan. Haha. Currently busy dengan watching back Boys Over Flowers kat Youtube (laju tau!) , jadi bibik terhormat kat rumah , and IMKEDA. Yeayh. Im really going to exam this Saturday. REALLY !


Bukak ke Sabtu ni ? Chinese New Year bila eh ?


Oke lately I'm bit confuse nak pilih course apa. Seriously I tak minat accounting (ah, memang tak pernah belajar pun) , econs pun sama - senang cerita bab2 business ni memang tak minat. MEMANG ! Haha. Engineering pun sama, sebab really HATE pada subject yang bernama Physics. Owhh. Im sorry teacher. Dulu asek dapat D jer. Takpe. Minat itu boleh dipupuk, rite ? :)  




Oke, aku memang dah submit benda ni. Antara manusia yang paling excited dan awal menekan butang 'hantar' tersebut. Hahahaa. Tapi, bila tengok balik, layak ker? Semua sains jek ! (Abis nak buat macam mana kalau aku dah memang minat sangat sains. Yup, MINAT sangat~! Tapi, bila tengok balik, layak ker? Tahmidi Perubatan tu la aku rasa paling senang nak dapat sebab syarat2nya not too high! Plus I'm the budak sekolah agama. Cukup dah syarat (^_^)


USIM, UIAM, UITM, UM dan UNIMAS. Kalau boleh aku nak la dapat kat UIA, sebab my abah one of the lecturer kat sana. Kot2 dapat something special ker. Tapi kalau sebab semua ni tak dapat - KALAU - aku nak apply ACMS, yang ada sponsor scholarship with Dr. Sheikh Muszhaphar Shukor tu. Lantak pi la mahal ! Janji aku dapat jadi doktor !! 




Alahai ~ Bila lah result keluar. I'm really really boring. 
 

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

18 comments:

  1. wahhh,
    sume sains?
    aku dh tolak tepi dh subjek2 sains.
    haha.
    aku cdg nk amek syariah.
    hoho.

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.
    aku pun dilema lagi nihh.
    haha
    tp sebab nak jd doktor sgt pnye psal la ni..
    erm..
    nak jugak amek syariah ke, pendidikan islam ke.
    tp tatau nak amek u mane la.. hehe
    =P

    ReplyDelete
  3. walawehh!!budak semangat nak jdi doktor la katakan..
    hye dr.zida
    kehkeh..
    neway, i sokong u.
    pilihlah yg terbaek buat diri kita sndiri
    *_*

    sincerly,
    kawan lama :)

    ReplyDelete
  4. 1.mmg skg da syok layan fesbuk..hehe
    2.eqin ta tao nak pileh koz ape..kene pikir masak2..myb tgh bulan ni baru nak sent permohonan :)
    3.kawan eqin kate result kuar 12.3 ni..ta tao boleh dipercayai ke tak
    :D

    ReplyDelete
  5. erkk~
    siapakah anonymous nihh?
    haha
    ;)
    tengkiu

    ReplyDelete
  6. eqin.
    meh i jawab satu2. =P

    1.betul! sgt melekakan. hahaa

    2.yup. memang kene pk btol2. sbb ni mase depan kite, btol x?

    3.ohh. harap itu betul, sebab dah bosan sgt kat cni. tp cuak kebebeh gak sbb awal sgt~

    4.hehe. mlm td tuka. saje je nak comel2
    ;)

    thanks

    ReplyDelete
  7. candy dandy,
    doakan for my result k??
    ;)
    tingkayu..

    ReplyDelete
  8. zida~
    aku dah delete myspace!
    jomla join~~huhu

    ReplyDelete
  9. ohh tau je.
    hak3.
    erm.
    aku rase aku x delete. bia je dolu.
    haha
    gmba2 byk doe dlm tu.
    syg syg.
    hehe

    ReplyDelete
  10. heheh.. sains! same!

    all da best tuk kite!

    :)

    ReplyDelete
  11. ohh. insyaALLAH.
    doa selalu for our successness
    ;)
    Ameen~

    ReplyDelete
  12. waaaaaaaaaaa
    sume sains arr
    aku pon sama mcm kwn ko sorg tu
    da tolak ketepi sains
    haha..nak amek bahasa
    mende yg paling aku cinta sejak duu lg
    wei
    mana ko dpt layout dan widget lawa2 kat blog ni arr~

    ReplyDelete
  13. wahh mmg nak jd doktor sungguh ni.
    all the best oke! :)

    ReplyDelete
  14. akiem ; kau bnci physics jugak?? hahaha :)

    aliyah ; ohohh.ntahh r. aku tatau aku minat amende senanye. tu psl aku letak sains je.. huhu

    ReplyDelete