01 January 2010

2.0.1.0


Salam.
Alhamdulillah. Only a few seconds more we had move to 2010. Sekejap betul masa berjalan. Sedar tak sedar, Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dah selamat berjalan. Sekolah pun dah tamat. Isk isk Tapikan, aku rasa tahun 2009 ni macam satu nikmat dan rahmat yang ALLAH kurniakan buat kita semua especially me~ 090909 - Dat's my birthday for this year, tepat 17 tahun, waktu tu tengah exam Trial SPM - Paper Biology *_*Bukan tu saja, 20092009 - the first day we celebrate our Hari Raya Aidilfitri. 

Kebetulan pulak, banyak sambutan Hari Kebesaran Islam like Maulidur Rasul (9 Mac), Israk Mikraj (20 Julai), Nuzul Quran (7 Sept) dan Aidilfitri (20 Sept) semuanya jatuh pada hari Isnin. Isn't it cool, sebab ianya baik untuk permulaan hari. Menarik jugak bila Aidiladha (27 Nov), Awal Muharram 1431 (18 Dis) dan perayaan Krismas (25 Dis) disambut pada hari Jumaat. 2010 jugak hari JUMAAT - sayyidul ayyam - hari segala hari!! Subhanallah~




Date of December 31 each year give me the opportunity to recalling all the memories and all the things that have occurred throughout the year. Kira sikit macam muhasabah diri la. Hehe.

Flashback ...
.Jan - I'm a candidate of SPM '09!! Yeah,tapi tetap buzy dengan all the stuff pasal registration, orentasi budak2, meeting sana sini. huh!

.Feb - Still doing the same thing ; meeting, reports, SPBT lagi. Mana la cikgu tak bengang, asek muka aku je keluar klass sibuk sangat aku ni!! =P

.Mac - keje yang same jugak. Tapi lagi aktif bulan ni sebab ada Amal Islami. Masuk nasyid weihh. Cuti sekolah plak ade kem MPA. Best!!! 

.April - Praktikal sembelih ayam. Aku ta ley lupa cemane aku tarik ayam dari tangan si Arif. Takut betul dia nak sembelih!

.Mei - Peperiksaan Pertengahan Tahun. Sadis gile, cemane ntah boleh demam. Time Bio pulak!

.Jun - Cuti sekolah, tapi kena datang sekolah jugak. Tape. Berkorban untuk exam. *tiba2 aku teringat aku bergaduh berselisih faham dengan Teacher Sue pasal aku nak jugak pegi Amal Islami dekat SAMTSSAAS. Sorry ek teacher!

.Jul - Sibuk amek2 gambar kelas, persatuan, kelab segala bagai. Editor la kata kan

.Ogos - Dah letak jawatan sebagai Majlis Pengawas Asrama (MPA). Peperiksaan Percubaan SPM. Masih tak sedar diri lagi. Cuma alhamdulillah. Result better than Mid-Year Exam.

.Sep - Masih dalam Trial lagi. Hepi beday to me =) 090909


.Okt - Raya raya raya
.Nov - Perjuangan di medan Jihad bermula. SPM! Sedih~berpisah dengan adik2 dorm. Miss you all la!!

.Dis - Alhamdulillah. Selesai sudah SPM~! Vacation MPA berjalan dengan lancar.



__________________________________________________________________________________


Jom berdiskusi sikit.

Patut tak negara kita ni sambut Tahun Baru dengan konsert yang berjela2, hiburan sana sini, percampuran lelaki perempuan yang terlalu bebas? Aduih. Pagi tadi aku ada dengar kat IKIM.fm (terbukak hati kejap) Kenapa masyarakat kita lebih cenderung kepada benda2 macam tu? Pernah tak korang terfikir, sambutan tahun baru yang negara kita beriya2 sambut ni merupakan sambutan ulang tahun hari jadi TUHAN YAHUDI & KRISTIAN? Bukan apa, takut2 akidah terpesong je. Ye lah, kalau buat forum ke, diskusi ke, komfrem kosong tempat tu tapi kalau buat pesta, konsert nyanyi2, penuh sampai tak muat nak tampung semuanya. Huhu


ولن ترضى عنك اليهود ولن نصرى حتى تتبع ملتهم
Maksud:"dan tidak akan redha orang Yahudi dan Nasrani ke atas kamu, sehinggalah kamu mengikuti cara hidup mereka"


Semoga kita bukan dalam golongan mereka ini. Jangan lupa pegi Masjid Negara malam ni. Ada program Solat Sunat Gerhana Bulan berjemaah. Kita dimaklumkan bahawa satu gerhana bulan akan berlaku pukul 1 pagi nanti. Kalau tak dapat buat kat masjid, kat rumah pun jadi =)


Calendar 2010 *click for larger image*


credit to ladybugproyect.devianart.com

Okey. Nite.



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

11 comments:

  1. selamat tahun baru! harap2 dengan semangat baru, kita boleh buat lebih banyak perkara yang kita x mampu buat sebelum ni>.<

    ReplyDelete
  2. slamat menjalani thun 2010 ngan lbih bgus... =)

    ReplyDelete
  3. Tak sangka dah masuk taun 2010.
    Erk..esok PLKN >.<

    ReplyDelete
  4. aminn.. insya-allah. hehe
    err.rusyda. wah. PLKN la.
    cepat btol mase berlalu. hakhak..

    ReplyDelete
  5. gud luck ya.. nnti nk tggu result lak;)

    ReplyDelete
  6. gud luck with ur result...dah pilih uni mana nakpi

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  7. @zuewairy
    doakan for me ;)

    @eyriqazz
    thanxss. emm. haha tatau la nak g mane.
    sbb kalo leh nak amek medic
    tp cm susa je..waaa

    ReplyDelete