28 December 2009

Find a Work? Look at This!

Salam.

A few of my friends had worked in this fortnight. McD, Pizza Hut, Bookstore, Bakery, Restaurant. Some of them still find out and looking for a job. Yap~! The SPM's result will be announced around Feb or March of 2010, there's long free time for us, rite? So, better for us to find some job or work or learn for drive or anything else from wasting the time. Congrates to Abel - she's continued the English's lesson, yeah she surely can further studies in overseas.


 
Okey, straight to the point. Sebenarnya aku nak cerita pasal satu kerja yang kita semua boleh buat. Memang senang untuk dapatkan keuntungan, tapi ia bergantung pada diri kita juga, sama ada rajin atau malas, sama ada nak atau tak nak. Terpulang pada diri sendiri. Jangan risau.

Tengok ni dulu~!!!




Pernah atau tidak anda terfikir dengan hanya minum
Jus Jambu Batu Merah (Guava), anda berpeluang untuk menjana pendapatan 5-angka? Pernahkah anda terdengar sebelum ini, dengan hanya modal RM152, anda boleh jatuh muflis atau bankrap? Never right?? Di sini, saya ingin menjemput semua terutama sekali orang2 Melayu untuk menyertai bisnis Affiliate terbaru yang menggunakan konsep 3M - Mudah, Murah, & Masyuk.


KONSEP J.A.M.B.U

Dengan menggunakan konsep Jom Ajak Minum...Buat Untung, anda hanya perlu mengeluarkan modal sebanyak RM152 sahaja , sekali seumur hidup, dan anda berpotensi untuk menjana income sebanyak RM 58,590. Anda akan mendapat 12 kotak (1 liter) Jus Jambu Batu Merah ini dengan setiap pendaftaran.

Sila klik untuk paparan yang lebih jelas.

Selepas mendaftar dengan RM152 tersebut, anda boleh membuat dua pilihan sama ada untuk mencari 3 orang lagi atau cukup untuk diri anda sahaja. Jika anda tidak mencari 'downline', anda tetap akan mendapat income, tetapi jika anda mencari 3 orang, income anda akan bertambah berganda2 daripada sebelumnya. Jangan risau, ianya HALAL dari segala macam.

.Sunrise Guava Puree is 100% GMO-free and allergens, fresh, original and HALAL. Juice contains no preservatives, coloring materials, flavors and sugar. You do not need to worry if some juice boxes you will feel a little sweet or have a slightly sour. This is because it is 100% extract from the fruit. Each juice box taste like almost the same but is certain product has met all standards.

.Suitable for prepared meals and drink juice. It is suitable mixed with ice cream, desserts, yoghurt, fruit jelly, baby food and confectionery.
___________________________________________________________________________________

Seriously Zida cakap, marketing ni memang menguntungkan. My Mom dah join start Oktober lepas. Alhamdulillah. In this first three month ni, she's get income almost RM5,000++. Mana tak nya, sehari dapat sepuluh orang. Siap jadi stokis lagi. Jual sekotak, dapat RM50. Bayangkan berkotak2 ada kat rumah tu. Seminggu mau 3 kali lori datang hantar berkotak2. Peh. Mak aku memang kaya! Haha. Kawan2 dia pun sama. Meeting pun ada. Bagus~!

Lagi satu, jus Guava ni sangatlah sedap! Pure punya, free add sugar, rasa asli. Kalau tengah haus tu, memang sedap lah!! Khasiat pun banyak. Baca ni :
.sepupu - dulu muka dia banyak jerawat, tapi lepas berterusan minum jus ni, muka die terus licin! Aku pun jeles. =)
.kawan - ada la sorang ni. Dia sembelit (masa tu tengah 'uzur') Heh,minum je, terus lancar
.kawan mak - dia dah beli dah jus ni. Tapi tiba2 seminggu tak beli. Skali tau2 tengah sakit perut gila2 (dengar cite ada batu karang. Ntah~) kat rumah. Mak aku gi rumah dia, bawak jus ni. Alhamdulillah, terus elok.

Banyak sangatlah cite nya. Tapi memang tak rugi. Kalau nak tengok dengan lagi mendalam, tengok blog ni --> Sunrise Guava Aku pun tak reti nak cakap banyak2. Kalau berminat, anda boleh hubungi Pn. Erwina di talian 018-3721927. Tak pun, contact aku je. Kat mana je rumah korang, mak aku boleh datang. Jangan risau, bisnes ni dah ramai orang Melayu yang join. Lagi2 kat KL & Selangor. Diorang memang nak tolong orang kita. Ada pape, tanya je aku. =)

So, fikir-fikirkan. Semoga berjaya~!



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

9 comments:

  1. sama konsep macam island red cafe,,
    just belanja kwn makan,,
    kita dapat income,,
    memng syok r

    ReplyDelete
  2. island red cafe? ape menatang tuh?

    ReplyDelete
  3. kalo jual kat kem plkn gerenti laris kan..??
    jual kat pelatih, jurulatih..
    haha~~

    ReplyDelete
  4. yana. aku mane dpt plkn.
    ko dpt en. ko try la.
    mesti punya la~!
    ;)

    ReplyDelete
  5. wwahaha. ko nak keje pe. saje je promote. senang pe keje ni
    =P

    ReplyDelete
  6. Mak oi !! RM152 dpt 12 kotak je? 1 kotak lbh krg RM12. Mahal tu?? Air jus kt luar sana mana ada sampai RM12 sekotak. Hmm... sah MLM x syar'ie.

    Bisnes yg income masyuk macam air hujan mmg bagus tp kita kena pastikan bkn saje produknye halal tp sistemnye juga halal. Ada binary, piramid & mcm2 lg sistem MLM ni. Jadi sebelum timbul masalah baik berhati2. Kt malaysia ni dah beratus malah beribu syarikat yg buat MLM hanya dgn produk2 murah. Masuk je MLM jadi berkali ganda sampai x logik.

    Sebab dah pernah terkena la saya ckp camni. Jgn hanya pandang duit @ RM tp lihatlah jauh ke akhirat sana. Dosa kita xde sape nak tolong taubatkan...

    Jgn marah. Sekadar pendapat peribadi.. :-)

    ReplyDelete
  7. hehe. ta kesa ustaz. i'm open. that's ur opinion rite? haha.
    lgpon its depend atas diri masing2.
    fikir yg terbaik.

    =)

    ReplyDelete
  8. zid, ak teringin sgt nk masuk..!! hehhe. mentang2 dh de duit skunk nie.. huhuhu.. btul ke wei jual sekotak dpt income RM 50? satu kotak berape price die??

    ReplyDelete