23 August 2009

Aku Sudah Resign Sebagai MPA!


 
Now 0051. Aku still tak mengantuk. Lagipun tak bagus kalau nak tido skunk. Perut ini tersangatlah penuh dan kenyang. Tadi bukak puasa kat umah Mak Teh a.k.a rumah arwah nenek dgn tokwan; dye ajak semua datang. Lagipun long time no gathering macam tu tapi tak ramai yang datang. Pak Lang, Mak Tam, Pak Cik je yang ada [tu wakil family]. 

Dapatla jumpa Kak Mi, Kak Cik, Kak Sarah, Kak Hani, Paan, Adli, Addin, Shazni. Fuih, Paan da macam abang die dah - si Faiz tu - Tinggi ke bapak la budak tu! Kak Zura pun ada, dengan Abang Zaem, Lujayn + Hayyan pun ade [anak2 depa la] Dalam perut pun ada jugak~ Kak Zura pregnant 5 month! Pergh~ Makanan masing2 pot-luck. Maghrib, Isyak, Tarawih sume kat situ - abah jadi imam plak -


Okey. Aku letak picture Majlis Apresiasi MPA tu.





Last night - preparation of the hall
 
Bila tengok gambar si Apek ni, aku tak sangka memang dah tau die yang naik jadi Timbalan Ketua Umum. Sebab apa, malam tu, diorang semua bz2 kat dewan, aku senang-lenang lepak kat bilik guru, menaip segala-mala Sijil Penghargaan MPA, budak berdisiplin, Watikah Pelantikan MPA 09/10. Hehe~ aku dengan bangga suruh cikgu letak Apek kat PKU - dengan harapan biar si Arif Iskandar yang ganti tempat die. 

Dari pukul 11 malam aku menaip sampai la pukul 2 pagi. Nasib baik Ain, Tira, Munawir, Fandi teman aku. Budak2 kat dewan pun ade yang dah lentok, da balik pon ader. Malam tu kitorang melantak sesama nasi lemak, mi hoon dgn mi goreng Mama Ruby. Tak sangka ni malam terakhir buat kerja sama2.


Evening - Majlis Apresiasi Budi


Majlis Apresiasi Budi yang serba ringkas dan mencemar duli buat petang2 ni [every year malam okeh!] bertemakan biru kayangan. Semua MPA pakai baju biru dan budak laen tak dibenarkan sama sekali pakai baju kaler itu! Form5 aspuri gempak! Pakai baju form~ Majlis stat pkul 3 - MC Farouq + Shahiman - ta de pape yang menarik dalam majlis ni. 

Cuma anugerah2 yang disampaikan agak mengejut dan tak tersangka2 penerimanya. Haha aku dapat MPA Paling Inovatif pilihan warden, lawak je. Ayie pun dapat anugerah tu tapi die lagi dapat banyak - paling aktif, paling agresif, paling inovatif dan dapat jadi Ketua Umum - Perasaan sebak menyelubungi kitorang lepas majlis tu dah abes~ We all will miss semua benda yang pernah buat sama2.

Thanks to Abdul Rasyid Bastamam dan Nur Fatimah Azzahra Hamzah yang sudi tolong ambil kan gambar2 ni. Jangan risau. Nanti aku masukkan picture korg dalam ni yek!


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

2 comments:

  1. gila meriah
    mcm2 aktivit ada ekk skola kw

    ReplyDelete