02 August 2009

Gonna Chow !


Adoih. Pepagi lagi dah gaduh dgn Hakim kecik ni. Ngokngek. Ade ke dye x bagi tukar channel lain masa tgh iklan. Shengal... Semalam best! Aku gi Konsert Antara Dunia anjuran Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS). Nak tau lebih lanjut, usha je lah blog adik aku ni.

Pagi tu sebenarnya ade pertandingan nasyid. Ayie la cakap, derang dapat no.3. Tak pe larh. Korunk pon da banyak sangat menang. Bagi can kat orang laen pulak. Hari ini hari Ahad - bi makna petang ni balik hostel and bi makna jugak aku akan pegang jawatan MPA ni seminggu je lagi! Suka, sedih, gumbira, macam2 la lagi yang aku rasa.





feel of me
Suka - Aku dah tak terikat dengan kerja2 yang merepek tu lagi, tak payah buat laporan setiap bulan, tak payah dengar rungutan budak2 pasal makanan DM, tak perlu lagi menghadap muka pakcik makcik DM yang sememangnya aku sangat geram dgn diorang semua!


Sedih - Aku tak kan gi mesyuarat lagi - meeting yang kadang2 sakit hati, gembira hati, suka hati - komfrem tak jumpa, tak cakap, tak wat kerja sesame lagi dengan Pojan, Ayie, Muaz, Sopy, Iqbal, Apek, Arep, Murni, Izza dan Zatil. Wah! Im gonna miss dat funky time very much! Harap2 korang semua tak lupa kitorang. Tegur2la ye...

Gembira - Nak trial! Boleh belajar dengan suka hati~ Boleh prep dgn kawan2 baik aku ; Zaf, Dija, Nawal, aku nak prep dengan korang balik tau!

Tapi dalam banyak2 tu, aku sedih la kot. Yelah, bila ingat balik, dah macam2 benda kitorang wat sesama. Dah la. kang touching lelebeh kang. Teringat ni bulan lapan, aku pun dengan suka hati dan rela hati meninggalkan schedule dalam bulan Ogos ni.

Schedule of August [me, friends, school]
4 Aug - Seminar Bahasa Melayu
5 Aug - Seminar PSI
7 Aug - Hari Kemuncak Ko-Kurikulum Sekolah
8 Aug - Seminar Sejarah + Letak Jawatan MPA!
9 Aug - Gotong-royong Perdana Asrama
10-14 Aug - Seminar2 SPM + Trial STAM
14 Aug - Balik
15 Aug - Pertandingan Azan Peringkat Negeri
16 Aug - Program Keibubapaan SAMTH
17-20 Aug - Trial PMR + Trial SMA
21-31 Aug - School Holiday + Puasa Ramadhan

*Sepanjang bulan Ogos sebelum cuti sekolah seminggu tu adalah masa untuk budak2 redaksi siapkan keje2 yang tertangguh.





Ok.

Zida wanna going away and away from here.

Date of Trial dah bertukar - 3 September 2009

SPM pula tinggal 3 bulan saje.

Tolak makan, minum, solat, puasa, tido, raya, mandi, sume keje tak berpekdah tu sekejap je.


Papai.

"Doakan kejayaan saya dalam Trial SPM ini okeh?"
kata Zahidah Maulida kepada semua readers yang disayangi


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

3 comments:

  1. insya-Allah zida..
    aku doakan kejayaan ko..
    insya-Allah,,sama2 kita mencipta kejayaan.. :)

    ReplyDelete
  2. ahaha,,
    pasal pertandingan azan tu,,
    (nak mencpp sket)

    tahniah kat skolah kitorg sebb
    dapat johan,,

    >>terima kasih 3x<<

    ReplyDelete
  3. @miss yana
    amin~~

    @3rd generation
    sapo plak hang ni?
    heh.
    dak samten ske blagak.
    kui3.
    same la mcm adek den 2 org tue..
    papehal tahniah ek
    ;)

    ReplyDelete