19 July 2009

Pertandingan Azan dan Bakal Majalah Sekolah

 
Morning to all bloggers, followers, readers, friends, myspacers, friendsters, facebookers, and who ever yang reading this blog. Now is 12.33 am. Thanks coz sudi membaca - even just drop by and jot some word for me - dah cukup menggembirakan hati dan mata aku yang sedang melihat skrin lappy yang semakin hari semakin slow. 

Mata ini masih tidak mengantuk, masih mampu bertahan - maklumlah bukan selalu dapat on9. Pagi2 dah kena study "Trial SPM jatuh pada 7 September 2009" Kena struggle! Kena study smart! Don't be lazy larh! Aku ni nasihat je orang - er, adik aku tu - supaya study, SMA lagi dekat - tapi aku yang kuat tido, kuat makan, kuat on9. ish ape nih? Dah la. Malam ni toksah dok pikir benda2 tu semua. Story lain lah.
   
Hah! Sabtu lepas, sekolah aku jadi tuan rumah untuk Pertandingan Azan Peringkat Negeri Selangor ; anjuran Selangor.fm pergh~sape juara, suara dye akan diperdengarkan kat radio/tv. Wakil SAMT Hisamuddin tak lain x bukan Nasrin, Fauzan, Nadzif, Asyraf dgn sorang budak form 1 [xknal lah]. Sedap gile sore Ayie! Aku dengar dari aspuri je la sbb girls xleh nyebok kat musolla. SAMSMEL hantar Ismail dgn ??. Farid pun ade. And the winner is ...

Wakil ZON 1 = Nasrin Azri b. Ismam 

Dah agak da surely budak sorang ni menang, Suara dye tersangatlah best! Congrates Ayie! Insya-Allah final 15 Ogos 2009 nanti [ceh, 17 Ogos dye trial pulak~ ] Alah, dye pandai. Boleh buat punya~ 

 
Yang 2 orang mamat ni kawan aku kat SAM Sg. Merab Luar dulu. Derang pun masuk pertandingan azan tu. Okeh! Sekarang ni Sidang Redaksi Al-Munir 2009 sedang bertungkus-lumus menyiapkan segala macam kerja yang perlu disetelkan. Atas kuasa veto aku sebagai Ketua Editor, semua kerja, print-out, softcopy perlulah disubmit selewat2nya akhir bulan Julai ni. Aku nak start edit lah wei. Before school holiday Ogos nanti, sume da settle.

 
Ni la hasil keje designer al-Munir - Naqib Ahmad Alawi - tapi ni blom comfirm lagi sebab dye kena wat 3 design untuk cover majalah tue. Chaiyok Naqib! Aku tao ko bleh wat lawa punyer~ Si Izzuddin tu kena wat buletin. Aku pon tataw la ape yang dye dah buat skrg. Papehal gud luck for the crews. Kita bantai habis tahun ni punya majalah!!! Dah, malas nak merepek dah. Out. Salam 


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

04 July 2009

Kesibukan. Amal Islami. Hari Guru


fikiran bercelaru - bila mau start study secara serious ? 

what's going now? haha. aku tersangatlah malas nak belajar sekarang ini. hoi! hang pk hang da pandai? result mid year down giler~ ta pena aku dpt below 5A. amek ko! 3A je aku dapat. sedih giler. padan muka sendiri. asyik maen je. asyik sibuk je. asyik pk benda2 x berpekdah je. asyik itu. asyik ini. sendiri mau ingat.

semalam amek result. nasib baek umi x marah, just cakap itu, cakap ini. EMAK; biasa lah. aku anak sulung, nak SPM lagi. aduh. umi,dina,syud 5A/6A; azrul 7A kalo x silap. arep 8A. hebat sunggo budak ini. ZIDA, STUDY LAH!!!

  26-27 Jun 2009


secara haram aku dapat kebenaran oleh Ustaz Suhaimi, Ustazah Shamsiah dan Ustazah Zaiton untuk ikut budak2 ni pegi Program Kemahiran Amal Islami Peringkat Negeri Selangor kat SAMT Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Batu 38 Sabak Bernam walaupun time tu aku hampir bergaduh dgn teacher Sue. adoyai~ mesti teacher ckp; ni kali ke-2 aku wat hal sori ye cikgu! janji aku dapat pegi sekolah tu, jumpa kawan2 lama, jumpa member kursus, dapat amek gmba utk majalah nanti!

Marhaban - Naib Johan Debat BI - Naib JohanDebat BM - KetigaForum - Ketiga  
sorry arep, mar,zaim - korg punye pic aku x amek. xjumpe lah~ on the way balik Klang, kitorang singgah kat Sungai Besar; shopping, makan KFC, jejalan. haha dalam bas best, budak laki bising giler termasuk si Ihsan dgn Arif tue. Keco giler. Papepon, sume ni kenangan yang tak akan aku lupe kan. haha nak bunga2 lak ayat~ 
  
17 Jun 2009 
Sambutan Hari Guru + Hari Pekerja Peringkat Sekolah~ waa. Sangat Best! MPA yang design and kemas dewan tu sampai pkul 3 pagi. haha semata doh! Pengetua, cikgu2 puji lawa. Bangga la kejap. Congratulation kepada semua MPA coz bertungkus-lumus menyiapkan dewan al-Bukhari itu. Wat keje dgn korg sume best giler! 
  
Selamat Hari Guru, cikgu! Sangat sedih, cikgu Azwira kesayanganku itu berkursus pulak~ adoyai. nanti aku upload pic MPA wat keje ek. gila2 saje ;) 
 

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali