05 June 2009

Kanak-kanak Ribena


Salam. Zida very HAPPY the sangat! Sebab for the first time dapat mesej dengan budak sore sedap skola itu [or almost knownly as my adik -just between my closerz-] Thanks to Ain sebab sampai malam ni still mesej die Sudah. Jangan lebih2. Hari ini Zda telah berani memonteng kelas intensif sekolah. Adush Bukan ponteng. Sakit Kepala! Kelas Intensif Form 5 started yesterday. Quite ramai jugak. Yang tak datang pun x terkecuali - Naqib, one of them.
 
Thursday
- Mathematics Modern by t. Sue & t. Zaharah 
- Sejarah by Sir Azlee 
- Bahasa Arab Tinggi by Ustazah Shamsiah 

Friday 
 - B. Melayu by Pn. Ramlah  
- Physics by t. Arfah  
- Biology by t. Fazilah
 
Mula2 best, lama2 sakit kaki, sakit belakang, segala macamlah yang sakit. Kitorang belajar dalam dewan without any table or chair. adush Sadis gila! Sabar je kitorang. Nasib baek la member semua datang. 
  
Tadi Rasyid ade post kat myspace aku benda ni. I think kalau budak2 yang sezaman dengan aku, konfrem SENYUM + GELAK + KETAWA bila baca ni. Budak2 yg lahir tn 80-an & 90-an mesti ingat mase skola rendah dulu :
  • kat skola ade salesman jual buku cerita, hari ini bagi list, esok mintak duit kat parents beli buku even dah tau jalan ceritanya
  • salesman vitagen also such like that
  • kat library, semua baca buku but just looked the interesting piccas. Bila NILAM started, sibok semua nak borrow
  • pakai pencil case yang boleh bukak depan blkang then sharpener kat tengah2
  • suke giler main lawan pemadan sampai syg nak guna utk padam. padahal function pemandam tu kan utk padam
  • pakai pembaris yang bergerigi, dalam tu ade air then ade something shining dalam air tu
  • cikgu pulak pakai pembaris kuning panjang. Ada pemegang kat tengah2. Kekadang cikgu wat untuk rotan
  • bulu ayam jadi ramping sebab salu jugak jadi rotan
  • time pendidikan seni, semua boleh lukis tapi tyme colouring, hampeh~
  • ade gak yang buat anyaman segala bagai guna kertas warna, kolaj la, ape la...
  • main game 2D ; super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape
  • jam tangan Boy London jadi idaman, sbb bole tuka kaler ikut suhu & cuaca
  • takut BCG tp after inject poyos pulak...
  • balik skola mesti beli JoJo, Dendang. Tora pun best gak sbb dalam tu ade mainan, coklat x makan pon.
  • kasut sume berlampu kat tapak, yang iklan mase tu kat TV leh tembak alien
  • Cartoon feveret ; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, dragon ball, thundercats, maskman, & etc
Jangan lupe all this thing sbb budak2 sekarang xsempat nak layan semua benda ni. Kita akan sentiasa berubah but our asal-usul je yang permanent.



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

7 comments:

  1. ehehehh.
    taw takpe.
    glak2 je ble tingat sume nh.

    ReplyDelete
  2. that's very funny...
    ooops
    emergency!!
    perut pecah coz lawak giler..
    hahaha

    ReplyDelete
  3. ahaha.
    terlampau betul.
    kau mcm tu, so do i.
    haha.

    ReplyDelete
  4. beli dendang, tora, amik mainan coklat tak mkn pon.

    haha XD

    ReplyDelete
  5. rindu gila saat2 tu kan, beja, mye?

    ReplyDelete