11 June 2009

Alumni SAMSMEL 2009



Quite bored lah this nite~ Ramai yang x on9. haha tape tape, mesti sume penat. Ye la, tadi kitorang ader buat reunion. Ni yang nak start story nieh. Alkisah, Kelab Alumni SAMSMeL telah menganjurkan Reunion [apahal skema sangat nie? ] kat Taman Botani, Putrajaya. Actually, ustaz da plan wat 2 hari 1 malam kat Teratak Hijjaz, Desa Putra. Grand sket ; gathering pon leh lama2. But semua ni dah takdir Allah. Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Rite~
 
RM15 telah dikenakan kpd setiap org [alah, tu pun yuran tahunan la] Stat program kul 10.30 pg - after berjam2 menunggu budak2 yang ntah datang, ntah tidak, kitorang dibawa melawat sekitar Taman Botani dgn menaiki TREM; alah yang kaler kuning tue. Lepas da jalan, ade meeting sket dgn ustaz. AJK baru every school dilantik. Then makan.


After program tue, aku ajak derang gi Alamanda. Round2. Si Mye beli Rooftop Rant; Hlovate's novel. I'll borrow it later. She wanna borrow TUNAS. haha vice versa. Then, Tka ajak aku tgk wayang. Usha tiket, murah RM7! Pegi la tgk Jangan Pandang Belakang Congkak~ Seriously,klakaaaaaa giler! Tak rugi la tgk. Aku kat Alamanda ni pon, jalan2 saje. Ape, window shopping? haha Dwet x banyak laaa.

 REUNION; zida-tika-wawa-mye-madya-nekmah-syaza-izyan-moon-tima-hasanah-niena-piepa-shera-dyana-raudhah-sue-aen-khalies-tqa-khairun ; 11 JUN 2009

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

05 June 2009

Kanak-kanak Ribena


Salam. Zida very HAPPY the sangat! Sebab for the first time dapat mesej dengan budak sore sedap skola itu [or almost knownly as my adik -just between my closerz-] Thanks to Ain sebab sampai malam ni still mesej die Sudah. Jangan lebih2. Hari ini Zda telah berani memonteng kelas intensif sekolah. Adush Bukan ponteng. Sakit Kepala! Kelas Intensif Form 5 started yesterday. Quite ramai jugak. Yang tak datang pun x terkecuali - Naqib, one of them.
 
Thursday
- Mathematics Modern by t. Sue & t. Zaharah 
- Sejarah by Sir Azlee 
- Bahasa Arab Tinggi by Ustazah Shamsiah 

Friday 
 - B. Melayu by Pn. Ramlah  
- Physics by t. Arfah  
- Biology by t. Fazilah
 
Mula2 best, lama2 sakit kaki, sakit belakang, segala macamlah yang sakit. Kitorang belajar dalam dewan without any table or chair. adush Sadis gila! Sabar je kitorang. Nasib baek la member semua datang. 
  
Tadi Rasyid ade post kat myspace aku benda ni. I think kalau budak2 yang sezaman dengan aku, konfrem SENYUM + GELAK + KETAWA bila baca ni. Budak2 yg lahir tn 80-an & 90-an mesti ingat mase skola rendah dulu :
  • kat skola ade salesman jual buku cerita, hari ini bagi list, esok mintak duit kat parents beli buku even dah tau jalan ceritanya
  • salesman vitagen also such like that
  • kat library, semua baca buku but just looked the interesting piccas. Bila NILAM started, sibok semua nak borrow
  • pakai pencil case yang boleh bukak depan blkang then sharpener kat tengah2
  • suke giler main lawan pemadan sampai syg nak guna utk padam. padahal function pemandam tu kan utk padam
  • pakai pembaris yang bergerigi, dalam tu ade air then ade something shining dalam air tu
  • cikgu pulak pakai pembaris kuning panjang. Ada pemegang kat tengah2. Kekadang cikgu wat untuk rotan
  • bulu ayam jadi ramping sebab salu jugak jadi rotan
  • time pendidikan seni, semua boleh lukis tapi tyme colouring, hampeh~
  • ade gak yang buat anyaman segala bagai guna kertas warna, kolaj la, ape la...
  • main game 2D ; super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape
  • jam tangan Boy London jadi idaman, sbb bole tuka kaler ikut suhu & cuaca
  • takut BCG tp after inject poyos pulak...
  • balik skola mesti beli JoJo, Dendang. Tora pun best gak sbb dalam tu ade mainan, coklat x makan pon.
  • kasut sume berlampu kat tapak, yang iklan mase tu kat TV leh tembak alien
  • Cartoon feveret ; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, dragon ball, thundercats, maskman, & etc
Jangan lupe all this thing sbb budak2 sekarang xsempat nak layan semua benda ni. Kita akan sentiasa berubah but our asal-usul je yang permanent.



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

03 June 2009

Alamanda Jamming



currently mood ;
Gratefully, paperwork is fini
shed !


Pegh~ finally i got finished the paperwork - the coming soon birthday party kat hostel - 'Gouter d'Anniversaire de Foyer' that's the party's name. I just searching it. Quite funny. Agak2 macam mane la si Fandi tue nak sebut nanti Ala, aku ni kalo nak wat program, name mesti hoho. Aku jahat~UP sket ; baru gempak beb! 

Majlis ni julung kalinya bakal diadakan kat asrama. ish~x sabo plak nak menunggunye. Majlis aku! Majlis aku! hakikatnya majlis tue celebrate whose birthday dye just from January until June! Hanya itu! Owh. Sedih dah. Masa meeting dengan Pojan, Sopy & AJK beliau, derang decide itu saje! Adeh~


Alkisah di sini bukanlah mahu bercerita pasal ini, tapi yesterday! oh, that night was awesome umi abah ajak jamming kat Alamanda, Putrajaya. Eh, xde la jamming, umi ade keje. Haha. After maghrib je terus pegi. Aku ikut pun sebab dah bushan sangat. Sampai2 je, kitorang terus serbu MPH. Aku nak beli hadiah utk tcher Sue, nak minx ampun. Derang beli novel. hak3. Abah belanja, RM54 sunthing. Then, sampai dgn GSC, budak2 kecik ni nak tgk Monster vs Alien. Skali naek harga bai~ x jdik la. Aku ajak la diorang maen token. haha. Tunggu umi lame sangat. Aku da la x bwk duit banyak~Lepas da balik, umi bawak gi makan tengah malam. ho~aku melantak 2 pinggan char keuh teow. Sedap!! Murah plak tu RM30 je makan+minum. Sampai umah, solat, tdo.

babai. itu saje. haha. borink.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali