30 May 2009

May's Summary


Salam. Alhamdulillah~ Mid Year Exam yang menggegarkan kepale otak aku nie da abes Rabu lepas. So, i wanna away from BOOKS! owh, just 2 days. After that, i continue study semula. OMG next week kena pegi skul doe. ade klas insentif intensif, sebaek ari Khamis. Yang x leh blah nye kena dok hostel pulak! Npon pun x leh bawak. adoyai~ Erm. Sempena bulan Mei yang dah nak tamat esok, i think nak wat summary la pasal sume kisah2 hidup zida kat SAMTH sepanjang bulan 5 nie.
 
ps. zda sangat suke bercerita pasal diri die! harap maklum
 
30 May 2009 - Hari Kecemerlangan Pelajar 08/09 

wow! This the first time dapat anugerah kat SAMTH. ye la, sblm ni kat SAMSMeL kan? x sangka sunggo majlis kat skul ni berprotokol gile. Macam nak menghadap sultan pulaks. Aku dapat anugerah Mumtaz SMA saje Cukup la satu. Si Naqib tu bolot sampai 5 anugerah kalo x silap. haha dia sangat hebat! Ihsan pun hampir kalah & pesaing terbaru, si Arif Fiqri itu

Arif, Ihsan, Naqib [Best Fiver - SPM 09] Aku sangat berbangga dgn member2 aku ini. Si Mu'az tu plak dapat Best Student PMR. woah~ 4 anugerah dia telah bolot. Dia ni ade ciri nak jadi macam Naqib. Shahiril pula telah kembali. Iye?? Congratulation! 

 ps. Nasyid best gile! Ayie, hang memang kiut~ haha

29 May 2009 - Syurga Cinta  

Yeah, akhirnya dapat jugak aku menjejakkan kaki kat CentrePoint, Klang - tgk Syurga Cinta. Memula tamaw tgk, takot duit habis. Sekali jumpe Syud, Tim, Pain, depa ajak la tgk skali. Ala, RM6 je. Aku dgn Diyana pon ikut skali dgn pakai baju skul je. Lantak la~ Da la kosong je kat sane. Seriously sape yang tgk memang x rugi. Banyak pengajaran kat cte ni. Sape2 couple tu bleh la insaf sket. Awal, Heliza memang best lah. 

28 May 2009 - Add Math Project Work 

Lagi satu menatang yang sangat sadis. Due date project ini adalah pada tarikh ni la. Adoi~ Tengah exam, sume bz wat menda nie. Aku demam mengejut pun sbb online dari 8.30 pg smpai 12.00 tgh mlm. Umi lak willing datang skul ari Sabtu semata nak wat sesame dgn aku. Balik plak sampai kul 7.15 malam [maghrib woi!] Petang after skul pun die sanggup dtg, sampai kitorang kena tangkap kering dgn cikgu. Menda ni aku x leh lupe sampai bebila
ps. Umi, Fakhrul, kita x bersalahkan???
 

11-27 May 2009 - Mid Year Exam
Soklan2 mmg sangat mencabar, lagi mcm aku yang demam mengejut masa exam! Bio, Fizik, Chemistry, sume tue aku x bape nak study sangat. Kepala tersangatlah berat 

ps. cikgu, sory sangat kalo markah down~ 


8-10 May 2009 - Mukhayyam Bahasa Arab Tinggi 

erm. x paham? Kursus Bahasa Arab Tinggi la. Aku telah terpilih mengofferkan diri dalam program anjuran JPS ni Mane x nye, budak2 yg ustazah pilih sume xmao pegi. adush. Nak exam kan time tue. Aku pedulik hape. Janji dpt gi Pangkor without any payment. haha. Free je weyh.
 
Program : Mukhaiyyam Imtiyaz BAT 
 Venue : Pangkor Bay View Beach Resort, Pangkor Island  
Date : 8 - 10 May 2009 

x tipu best gile! Da la naek bas free, feri free, hotel free, makan pon free! Program ni for students form 5 & form 6(A) STPM seluruh Sekolah Agama kat Selangor. Aku jumpa Ina, Ija, Ain [my new frens!], Nekmah, Farihah, dgn bebudak SAMSMeL dulu tu lah. Kitorang sume divided by two group, SAMTH gp.1 - x same dgn SAMTAK or even SAMSMeL. huhu~ but it's ok. Kumpulan aku best giler. Thanks to Dija coz sudi tukar group dgn aku. hehe
 
Zida - SAMT Hisamuddin, Klang Amira - SAM Tengku Ampuan Jemaah, Shah Alam Umi - SMKA Simpang Lima, Sg. Besar Syud - SAM Tengku Ampuan Rahimah, Sg. Manggis Zaid - SAMT Sultan Salahuddin Abd Aziz Shah, Bt.38 Haziq - SAM Bestari USJ, Subang Jaya
  - Zda, Amira, Umi, Zaid, Haziq, Syud - we're in group 5
  Lila, Ain, Ina, Ija, Dija - atas ferry.  

Ustazah Khairiah pun ade - jadi fasi Beliau mengajar Balaghah, cm kat skul la. Seriously, ustaz ustazah yang ajar kitorang spoting gitu! Free time pun banyak gak. So, we spending a lot dalam bilik je. Sejuk kemain. Beku aku. Petang Sabtu jejalan kat pantai. Shopping sebentar bersama kakak, abang & kengkawan 
  Peserta Terbaik ;)

Last day After makan tgh hari Ahad, sume bertolak balik. waa, sedeh doe. Gud Luck!  

ps. korang sume gile best! 


3 May 2009 - Ceramah Motivasi Nik Nur Madiha 
Again,ade ceramah motivasi kat Shah Alam, skul2 aku kat Selangor dijemput. woah. jumpe Eza, Tika, Izyan, Ras' Twin, Aziz, Amirul even Thobit! Rindu doe kat kengkwn aku nie. Tataw da nak cte ape. Xcited gak time itu.
  Eza & Tika telah berbaju SAMBest. Aku?  
Itu saje cerita Zida. Papai. 
saje je letak gmba nieh

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

7 comments:

  1. summary ape yg telah berlaku bulan nie..
    ngeh3 ~~

    ReplyDelete
  2. wah..
    mcm2 cerita ade :)
    yang paling besh tuh part anugerah hari kecemerlangan..
    hehehe :P

    ReplyDelete
  3. tao xpe.
    tp aku agak bengang la dgn cikgu tyme tue.
    ades..
    haha
    yana,klass ko best!

    ReplyDelete
  4. mane gmba dak2 smka kuala slangor?

    ReplyDelete
  5. oh. aku bukan group dgn derang kalo x silap. so, xde lah. huhu

    ReplyDelete
  6. yezza..
    kami x bersalah!!!!

    ReplyDelete