24 April 2009

Long Time No Trip ; Book Fair 2009

salam. Just nak share cerita-ceriti terbaru. erm~baru2 ni Kelab SPBT & Exco Pendidikan dan Informasi Asrama ada buat trip sambil belajar. Saje je aku join sekaki. Asyik study je~lagi pun nak beli buku kan, kena la ikut. 

Kelab SPBT 
hmm~satu2nya kelab yang pernah aku jadi pengerusi. naib pengerusi pulak Acap. klaka doe. Kitorang pegi hari Khamis [23 Apr] pkul 8 pagi dari skul, smpai sane kul 9.15. Banyak gile skul yang buat trip hari ni-SAMBBST, SAMTAK, SAMBEST, Victorian dan segala macam teknik la yang datang. Masa ni la aku jumpa Pian, Ayie, Amir nta sape2 nta lagi. Pukul 11.30 je da peno gilerr! petang tue gi Muzium Kesenian Islam plak. saje je ;) abang kat muzium tu bodo2 je otak die doe. Klaka, so xde la boring sangat.
   
Exco Pendidikan & Informasi Asrama Ni lagi gempak! Kuar reramai dgn budak2 hostel. Gila syok~ Aspuri naek bas persiaran, aspura naek bas sekola je. sian depa doe hehe memula pegi PWTC, then baru pegi Planetarium. Hari ni lagi ramai dari Khamis lepas. al-maklum cuti kan? Aku x bape nak borong la hari ni coz nak budjet sket. Aku beli buku rujukan, buku latihan dgn komik Gempak [sebab aku nak paperbag dye! Chumel sunggo!]  
 
Tadi aku merayau dgn Rasyid, Diyana & Adah. ada ke patut, tgh jejalan tu si Adah boleh hilang? Kompius btol. at last, dyana gi wat announcement dengan harapan die bleh dgr. sungguh FAMOUS nama SAMT HISAMUDDIN KG. JAWA mase itu. Time tu gak la aku terserempak dgn 'Mer' dak KISAS tue.hehe Petak, Cikgu Khaty, Hazirah (K), & sape ntah lagi 2 orang bdak SAMSMEL tue pon ade gak. kat Planetarium xde pape yg besh un. just tyme tayangan 'short story' la yg paling best bagi aku. lagipun mmg aku x pena pegi sane. so, agak batak sket la. comel je show die tuh!
 
PIXTASSS
BUH-BAI ;)

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

19 April 2009

David Archuleta - Arghh..

Rupa2nya ramai yang ternanti2kan entry baru dari aku [heh~pasan femes doe] aku bukan tamaw wat, tapi malas doe petang tadi tapi atas permintaan ramai, malam ni aku akan stat typing balek. Beberapa minit yang lalu, aku da berjaya mendownload theme BUNKFACE utk nfon aku. Maen searching je. 

Bapak chomel muka2 mereka ini. Take a look ;
 



Cakap pasal COMEL ni, aku terjumpa blog news about David Archuleta datang Malaysia last week PS. sori, I dok hostel. so, banyak benda I lambat tau. Thanks to sultan muzaffar atas gambar2 abang David aku yang minat giler nih!




tengok la gamba die pakai baju melayu. damn u cute !

Argh..DAVID ARCHULETA sangat comel adush~dah la, aku nak cte benda laen pulak ha, hari ni aku ternampak kat MS Izudin Shah about Fiver Tees - design by Naqib quite smart lah. Meh aku bagi korang usha, kot2 ta tgk lagi.

klik la kalo nak tengok besar lagi

To SAMTH 09's Fiver, sebar2kan kat korang punya member. Kalo agak2 ramai, nanti kitorang wat tempahan. Insya-allah, harga boleh dapat murah. Design atas tu just for boys tapi kalo girls nak jugak, nanti kitorang wat long sleeve punya. Boleh jumpa Zida [5 Firdaus], Naqib @ Izudin [5 Naim] or Sarah [5 Ma'wa] kalo nak tanya pape , oke ?


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

18 April 2009

Malas la Nak Update



Currently Mood ; 
  Sangat Malas Mengupdate Blog Ini !  

harap maap ____________________________________  

Currently wishes to ;  
UMIKU SAYANG.

happy birthday ke-43 ____________________________________  
currently doing ; sebenarnya aku tersangatlah malas nak tulis pape kat blog ni sbb tgh kekangan idea. haha gamba kem aku plak da ilang diserang virus-virus cinta bangang tue. laptop kesayangan pon kena jugak. adoyai. so, aku layan myspace je lah. si arep [f3] xbg lagi gmba explorace. adush

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

04 April 2009

TAGsss

SATU-arina
1) Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" at my blog . 2) Link/Ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. 3) Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag) 4) Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda. 5) Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag. Photobucket PEMBERI AWARD Seorang pengawas kicik di sekolah. haha Photobucket aRiNa 10 THINGS ABOUT ME =) 1) junkfood CHOCOLATE addict 2) love friends, like to be friends, had many FRIENDSS! 3) the most smallest and CUTEST in class 4) very ENJOY doing MATH and CHEMISTRY 5) a little bit BZ with hostel, spbt, kawad, musammarah & pornography photography 6) SPM candidate of 2009 7) bercita-cita nak jd DOKTOR tp BIOLOGY still x stabil 8) crazy with ICT 9) this year BIRTHDAY sangat lawa -- 09.09.09 10)SANGAT PEMALAS
DUA-asma
Arahan : Use the first letterany letter of your name to answer each of the following questions:- 1.What is your name: Zahidah Maulida bt Ismail 2.A four letter words: Miss 3.A boy's name: Zainol . haha 4.A girl's name: Zafirah . ko gilak 5.An occupation: Dokter pakar budak2 6.A color: Black 7.Something you'll wear: Pyjamas 8.Something found in school: Stor? 9.A food: Choki2 10.Something found in the bathroom: Shower 11.A place: Bilik Tido Baru 12.A reason for being late: Tido pukul 4 pg 13.Something you'd shout: Tolong la faham [ayat dinot] 14.A movie title: Baby's Day Out 15.A musical group:backstreetboys 16.A street name: Jalan Kebun 17.A type of car: Vios? ntah ape name kete baru umi 18.The title of a song: Revolusi - Bunkface aku da wat arahan sendiri daa..
TIGA-asma lg
1.Anda rasa anda hot? haah. kat cni tade kipas doe Photobucket 2.Upload gambar kegemaran anda. 3.Kenapa anda suka gambar ini? sbb saye suka sangat coklat. SANGAT SUKA! 4.Bila kali terakhir makan pizza? donnoe. forgotten. fius da putus 5.Lagu terakhir yang anda dengar? Revolusi - Bunkface. ringtone nfon. 6.Apa yang anda sedang buat selain daripada selesaikan tag ini? bersin byk kali sbb rumah tgh renovate. sultan nak dtg mcm skola 7.Selain dari nama sendiri,anda suka dipanggil dengan panggilan apa? zida. zid. zidot. kakak. budak tadika nek batin 8.Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori. -amilah -arina -sarah -suai -beja -liyana 9.Siapa no.1-kepada anda? kwn surat-msj-ym-blog-fs-ms aku 10.Orang no.3 - Ada hubungan dengan sesiapa? sarah? ntah. ngee~ 11.Kata sesuatu berkenaan dengan orang no.5 aku rindu kaw 12.Bagaimana pula dengan orang no.4? kwn dri sek rendah. suke gile coklat mak die =) 13.Siapakah orang no.2? seorang budak kecik. haha 14.Bagi pesanan anda pada orang no.6? komen aku yek?
EMPAT-beja
rulez... a) People who have been tagged must write their answers in their blog. b) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.) c) Continue this game by tagging 8 other people -What have you been doing recently? melihat sebelahku bersepah -Do you ever turn your cell phone off? oh. tidak. saye sgt femes. selalu msj masok. haha -What happened at 10am today? org renovate rumah datang cat rumah bilik umi -When did you last cry? smlm. tgh assembly tp kejap je. mase GPK ckp klass kena cat baru. -Believe in fate/destiny? maybe? -What do you want in your life now? straight A's of course + happiness + berjaya dunia akhirat. -Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood? haha. malas. -What's your favourite thing to do on the bed? radio. novels. sms. -What bottoms are you wearing now? huh? -Whats the nicest things in your inbox? inbox nfon-gmba adah perasan lawa. hehe -Do you tend to make the relationship complicated? i have no answer for that.answet by ur own. -Are you wearing anything borrowed from anyone? NO. -What was the last movie you caught? Baby's Day Out -What are you proud of? family + friendss -What does the oldest text msg in your inbox say? muka surat exam PSI isnin nih. -What was the last song you sang out loud? Revolusi - Bunkface. itu ringtone kuh. -Do you have any nicknames? zida zidot nek batin -What does the newest text say? zida mereng. by pka kassin -What time did you go to bed last night? 11 p.m. -Are you currently happy? kinda. -Who gives you the best advise? my dearest ibu. -Do you eat whipped cream straight from the can? tidak la. -Who did you talk on the phone last night? abah. tanya nak topup ke x. -Is something bugging you know? nothing ? -Who was the last person to make you laugh? syeman. hepi beday to him.
PENERIMA2 AWARD - asma - beja - suai - yana - sarah - arina - amilah
Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali