20 March 2009

Perpisahan Itu Menyeksakan Tau.

 
Salam. Suda lame aku memendam benci pada gabungan 5 huruf tersebut. Kenapa? Sebab aku sangatlah ta suke pada pepisahan. Aku taw, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Ceritanya begini...  

Sir Azlee ada wat Kem Kepimpinan MPA Selasa sampai Khamis baru ni. Sepatutnya semua MPA wajib pegi tapi sebab masing2 ada hal, Sir pun bagi can kat budak2 laen join kem ni. Aku akui, pada mulanya aku pun x moh pegi kem ni but bila pk balik, baik aku ikut, sebab kem tu utk MPA kan? Akhirnya, MPA yang pegi 21 org je [MPA aspura f5 fandi je]. 
  
Kitorang bertolak ke CAMAR RIMBA kul 3.30 ptg, itu pon abang fasi yang amik kat skul. klaka btol. aku naek keta dgn Abg Khairul. Spoting doe! Lagi satu yang best, die drift mase tuh. Pergh!! Sembang punye sembang, rupanye die budak Politeknik Shah Alam, tgh bz uruskan Sukan KamSis tp x kesa jd fasi kitorng. 

Kumpulan dibuat random je. Mix girl-boy. Aku kump 2 --> Musab, Shahiril, Soffy, Akmal, Firdaus, Ariff, Ain Shud, Zura, Ilham, Maizatul, Ros. Sekali fasi aku Abang Khairul! Best gile. Lg GILA, aku jadi NENEK BATIN aka pembantu TOK BATIN, Shahiman. sir la yang pick up name kitorg. haha name x glemer lgsg.

HARI PERTAMA  
Kem ni banyak maen je kot. After divide in group, makan la. Sape yg bagi? Atok dgn Nenek la. haha itu la keje aku dgn Sheman sepanjang kem ni. Kat surau, sblm isyak, ntah sape bagi permission wat discussion group kat surau. Hasil kebisingan di surau, Atok dgn Nenek la yang kene bantai dulu. adush~ aku hampir disuruh pumping. heh. tapi derang kene jugak. After that, kitorang maen Chicken Dance & Perkenalan 5 bahasa. Malam tu jugak kitorang wat name group + trademark. Setelah girls mengeluarkan idea bodo2 mereka, terciptalah name STRIKER REVOLUTION...
HARI KEDUA 
Pagi2 lagi da kena exercise. Aspuri la paling semangat. Da try wat poco2 haha aku rasa, kalo x wat kat kem ni, sampai skunk aku x lepas poco2 tu. best gile. then maen POCONG2 plak. lawan girls-boys. kitorang la champion. kul 11-1, ada diskusi about rang undang2 exco. huhu da macam debate laks. 
Pukul 2.30, start jungle tracking! JUNGLE TRACKING paling BEST pena aku join. obstacle disediakan. memula je da kena redah parit berlumpur paya bakau. Ada 2 halangan aku x lepas disebabkan faktor fizikal. tapi aku respect la dgn budak group aku. Kerjasama mmg derang bagi masa kat hutan tu even boy+girl, derang x kesah. Sayang korang! Sekali sesat beb. Time tu pukul 5.50 ptg. Abg Khairul ternampak Abg Syahir kat hutan sblh sane.....
  
Malam, kitorang ade test psicology by Sir Azlee. soklan2 die mmg memberi kesan. Lepas tu, kitorang wat pembentangan bendera kumpulan. Pergh~ayie Nasrin semangat gile lah. Setiap group ditanya soklan bangang2. Logo un bengong je. haha 
  HARI KETIGA 
mak aih! bangun lambat seyh!! Dak chalet aku bangun tepat kul 6.10 pg. siot gile lambat. badan bapak sakit! aku tgk surau da terang. skali smpai sane, ade cikgu2 KRS jek. adush~sume x bangun lagi. Lepas solat subuh, aku kejut sume org. Mula dgn chalet Sheman smpai la ke abang Tuan2 fasi tue. Klaka. Kuliah xdew. Teros senam. Maen lompat bulan. Gosh~rase kem nie la paling banyak maen loncat2, lompat2 depan boys. Memula segan dowh, tp lelame jdik selambek laks. Aishah un da relaks je. uhuh 
   
Yeay! Lepas senam, mandi KOLAM! gile syok!! Sir soh blaja apungkan diri. heh aku da bese wat kat sungai, so senang la sket. Boys da maen lompat terjun gaya bebas kuak lentang da. Chomel jer. Then fasi ajak maen Goreng Pisang. kantoi~hancus BM memasing. agak dalam 3 jam gak la mandi kolam. Dalam kul 11, Sir dah soh kuar and packing barang smpai 11.15 je..ramai la yang lambat. Sian gak la yg lmbat tuh, derang kena balik awal. 
 Sblm balik, abang Hafiz, abang Khairul, abang Syahir, abang Rashid bagi last words kat kitorang. adeh~SEDIH giler.. abang Khairul da stat nangis [ganas2 die ni lembut jugak hati] tambah2 ni last day for SHAHIRIL dgn kitorang. Lepas ni masok skul SBPI Rawang. huhu same dengan ko la, Fa ;DD Aku, Ain, Zura request nak nyanyi lagu tema 'Cebisan Kenangan' utk Shahiril. 
adush~stat nyanyi aku teros meleleh bai! Tataw la nape laju sangat air mata ni turun. da macam lata kijang la plak Lagi la aku haru masa Nasrin, Muaz, Shahiman gi pelok die. Ya Allah, betapa kuatnya friendship diorang!! Lagi laju la air mata aku jatuh. huhu then derang amek gmba reramai. Kitorang balik dgn transit ke-2 tepat jam 3.30 ptg.  
Shahiril, study leklok eik. Lepas ni sape nak wat gaye pompuan lagi? huhu Sheman keras doe. Muaz? lawak la. Nasrin? Alim sangat. Sape la aku, Zura & Ain nak ejek ..... lagi? haha bile pk, rasa nak gelak + nangis! Pape hal, jangan lupe kat kitorang ye. adik ko skul cni kan? Jenguk2 kitorang. oke? Gud Luck. 

Tatap la video nieh.. by Siti Zaidatul Adilah aka Kak Eddy

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

2 comments: