15 March 2009

Kejutan Demi Kejutan Menimpa Aku

Salam. Again and again aku nak meluahkan isi hati aku; mengenai apa yang berlaku kat sekolah mahupun asrama sepanjang 2 minggu di bulan Mac ini. Kejutan demi kejutan aku dan member2 dapat. Amal Islami, pentomen, MPA, asrama lagi. adeh~ni yang rase nak story satu2 ni....... 

AMAL ISLAMI 
Every year, setiap SAM/SAMT kat Selangor ni akan buat amal islami dari peringkat skul sampai negeri. Skul aku dah wat peringkat skul masa 5 Mac ari2. Aku masok nasyid [x pena2 dalam history hidop aku ] resultnya, dapat no.3 je. 

Actually aku bukan nak cte psl result nasyid tp result yang lelain. Ntah nape tahun ni, Ibnu Khaldun & Ibnu Razzi drop gile! Kitorang rase macam kene sambotaj lak. Nasyid, marhaban, syarahan, musammarah - ramai yang x puas hati. Judges this year cam x adil je. huhu~ malas la nak cte pepanjang. Sape yang tau story, diam2 sudaaa. 

PENTOMEN 
Semua Fiver diWAJIBkan masok pentomen sempena Bulan Bahasa tapi klass aku [5 Firdaus], 5 Darulkhuldi & 5 Darussalam je yang join. Kemuncak Bulan Bahasa ni 6 Mac, a day after Amal Islami. Cikgu Sabariah suruh kitorang prepare untuk wat show atas pentas, lawan dgn klas 5 DS. Klas 5 DK dpt no.3. Dedua klass ni kena lawan nak dpt no.1. Memang kitorg semangat gile practice. Sanggup balik umah lambat semata2 pentomen. Klass aku wat pentomen 'Annyss Sophillea'.
Director - Umirah Scriptor - Zida Annyss - Izzah & Hadhinah Akmal - Hazwan & Azrul Strenn - Taufiq & Arif Eyrique - Husnir & Nashriq Eustary - Ihsan & Munawir Rakyat - Budak2 kelas Prop - Faiz & Nazrin Penasihat - Pn. Sabariah
 
Memang best gile la time latihan. Aku ada amek gmba but x byk sgt and ada kat Miira sekali pentomen x jadi buat show! Ni sume gara2 Pertinam menyebok buat drama laen!!!! Dah la sepatutnya drama tu lepas kitorg, buat pulak sampai satu jam, xpk ke ari Jumaat balik awal. Cikgu pulak yang pegi wat assembly kat court tu wat pe? Terus kat hall x leh? Sorry to say, memang kitorg geram sgt! Timing mesti x betul. Dari dulu lagi. Cikgu2 x penah nak amek moral values dari cnih. Rase2nye dari dulu mcm nih. 

Dak klass DS memang dah ngamok. Azza, Naim siap ckp dgn cikgu. Izzah pnye sumpa seranah english die da kuar. Hazwan yg xpena2 nangis, boleh mengalirkan air mata. Mana x, dia la yg paling smngat skali. Dina, Umi biasalah. Aku,Miira mampu makan je. Azrul, Ihsan, Faiz solat sunat,zikir & mengaji. Tapi alhamdulillah, petang tu cikgu Azwira buat jamuan makan nasi ambeng sempena birthday die yang ke-27. HAPPY BIRTHDAY TEACHER!!
 
5 Firdaus yang gila-gila!
 
ps.result pentomen da kuar Friday baru ni. DS no.1, Fir no.2. Hope them happy. Kitorang yang soh cikgu wat camtu 

ASRAMA & MPA 
satu lagi title yang still same dgn last post. haha~x nak cte byk2. Ada Hari Penyampaian Watikah MPA 7 Mac tu. HAZIQ, NASHRIQ, EDIN dah diletakkan jawatan! Cikgu [yang berkenaan] memang kejam! Padahal budak2 ni yang semangat la jugak untuk majlis nih..Surely kem MPA next week bushan gilak! Jom MPA yg pegi, kite wat hal sendirik sudaa...
 
malam sebelum program
  muka sebelum majlis

semasa watikah diumumkan
  adik2ku merangkap MPA F4
 
9 Mac ari2, PPIM skool aku join PERARAKAN MAULIDUR RASUL peringkat negeri kat Stadium Malawati, Shah Alam. haha aku pon TERjoin skali [derang x ckop org] perhatian : saye KADET POLIS oke? best giler! ramai orang aku jumpe. akhirnya, skool aku menang. ala, menang sepanduk no. 1. haha Itu je cte aku. Dah panjang. Hati dah tenang lepas cte sume nih. Tahniah buat adik2ku yang berjaya KALAH - mengalahkan sekolah lain Nasyid & Marhaban MTQ Zon A (kalo x silap). Chaiyokkkkk untuk MTQ and Amal Islami!!

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

7 comments:

  1. la, awat aku tgk hang nih macam ada masalah je??hehe. bukan hang sorang la tp kwn2 hang skali. ala, biasala tuh. dugaan hidop. aku n ada byk probs what. elok je. neway, aku sokong blogging is the mediun utk meluahkan prsaan..but jgn over sudeh! chaiyok zida!

    sincerely,
    latest fwen?
    haha
    ;D

    ReplyDelete
  2. la, awat aku tgk hang nih macam ada masalah je??hehe. bukan hang sorang la tp kwn2 hang skali. ala, biasala tuh. dugaan hidop. aku n ada byk probs what. elok je. neway, aku sokong blogging is the mediun utk meluahkan prsaan..but jgn over sudeh! chaiyok zida!

    sincerely,
    latest fwen?
    haha
    ;D

    ReplyDelete
  3. wu....banyak nyer aktiviti sekolah korang.. Lau skolah haku... hurm... jangan arap la nak ader pertandingan ni sume..

    ReplyDelete
  4. @latest fwen
    sape lak nih??
    neway, tnx for de advice..
    keep in touch..s
    alu2 la lawat blog ni..
    haha


    @are-pa
    heh.ak rasa skul ak ni lg byk aktiviti dari blja.
    kalo ko nak taw, rasenye jumaat baru ni,dah masok 5 kali hari jumaat x blaja..
    huhu..
    x hari kemuncak,
    gotong royong..
    adoyai!!

    ReplyDelete
  5. @amilah
    asal?ko x caye?
    haha
    warawell~

    ReplyDelete
  6. adoi sudah rndu same skola..
    dlu mse kt skola mati2 tggu nk abes skola..
    hahahahahaha

    ReplyDelete