20 March 2009

Perpisahan Itu Menyeksakan Tau.

 
Salam. Suda lame aku memendam benci pada gabungan 5 huruf tersebut. Kenapa? Sebab aku sangatlah ta suke pada pepisahan. Aku taw, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Ceritanya begini...  

Sir Azlee ada wat Kem Kepimpinan MPA Selasa sampai Khamis baru ni. Sepatutnya semua MPA wajib pegi tapi sebab masing2 ada hal, Sir pun bagi can kat budak2 laen join kem ni. Aku akui, pada mulanya aku pun x moh pegi kem ni but bila pk balik, baik aku ikut, sebab kem tu utk MPA kan? Akhirnya, MPA yang pegi 21 org je [MPA aspura f5 fandi je]. 
  
Kitorang bertolak ke CAMAR RIMBA kul 3.30 ptg, itu pon abang fasi yang amik kat skul. klaka btol. aku naek keta dgn Abg Khairul. Spoting doe! Lagi satu yang best, die drift mase tuh. Pergh!! Sembang punye sembang, rupanye die budak Politeknik Shah Alam, tgh bz uruskan Sukan KamSis tp x kesa jd fasi kitorng. 

Kumpulan dibuat random je. Mix girl-boy. Aku kump 2 --> Musab, Shahiril, Soffy, Akmal, Firdaus, Ariff, Ain Shud, Zura, Ilham, Maizatul, Ros. Sekali fasi aku Abang Khairul! Best gile. Lg GILA, aku jadi NENEK BATIN aka pembantu TOK BATIN, Shahiman. sir la yang pick up name kitorg. haha name x glemer lgsg.

HARI PERTAMA  
Kem ni banyak maen je kot. After divide in group, makan la. Sape yg bagi? Atok dgn Nenek la. haha itu la keje aku dgn Sheman sepanjang kem ni. Kat surau, sblm isyak, ntah sape bagi permission wat discussion group kat surau. Hasil kebisingan di surau, Atok dgn Nenek la yang kene bantai dulu. adush~ aku hampir disuruh pumping. heh. tapi derang kene jugak. After that, kitorang maen Chicken Dance & Perkenalan 5 bahasa. Malam tu jugak kitorang wat name group + trademark. Setelah girls mengeluarkan idea bodo2 mereka, terciptalah name STRIKER REVOLUTION...
HARI KEDUA 
Pagi2 lagi da kena exercise. Aspuri la paling semangat. Da try wat poco2 haha aku rasa, kalo x wat kat kem ni, sampai skunk aku x lepas poco2 tu. best gile. then maen POCONG2 plak. lawan girls-boys. kitorang la champion. kul 11-1, ada diskusi about rang undang2 exco. huhu da macam debate laks. 
Pukul 2.30, start jungle tracking! JUNGLE TRACKING paling BEST pena aku join. obstacle disediakan. memula je da kena redah parit berlumpur paya bakau. Ada 2 halangan aku x lepas disebabkan faktor fizikal. tapi aku respect la dgn budak group aku. Kerjasama mmg derang bagi masa kat hutan tu even boy+girl, derang x kesah. Sayang korang! Sekali sesat beb. Time tu pukul 5.50 ptg. Abg Khairul ternampak Abg Syahir kat hutan sblh sane.....
  
Malam, kitorang ade test psicology by Sir Azlee. soklan2 die mmg memberi kesan. Lepas tu, kitorang wat pembentangan bendera kumpulan. Pergh~ayie Nasrin semangat gile lah. Setiap group ditanya soklan bangang2. Logo un bengong je. haha 
  HARI KETIGA 
mak aih! bangun lambat seyh!! Dak chalet aku bangun tepat kul 6.10 pg. siot gile lambat. badan bapak sakit! aku tgk surau da terang. skali smpai sane, ade cikgu2 KRS jek. adush~sume x bangun lagi. Lepas solat subuh, aku kejut sume org. Mula dgn chalet Sheman smpai la ke abang Tuan2 fasi tue. Klaka. Kuliah xdew. Teros senam. Maen lompat bulan. Gosh~rase kem nie la paling banyak maen loncat2, lompat2 depan boys. Memula segan dowh, tp lelame jdik selambek laks. Aishah un da relaks je. uhuh 
   
Yeay! Lepas senam, mandi KOLAM! gile syok!! Sir soh blaja apungkan diri. heh aku da bese wat kat sungai, so senang la sket. Boys da maen lompat terjun gaya bebas kuak lentang da. Chomel jer. Then fasi ajak maen Goreng Pisang. kantoi~hancus BM memasing. agak dalam 3 jam gak la mandi kolam. Dalam kul 11, Sir dah soh kuar and packing barang smpai 11.15 je..ramai la yang lambat. Sian gak la yg lmbat tuh, derang kena balik awal. 
 Sblm balik, abang Hafiz, abang Khairul, abang Syahir, abang Rashid bagi last words kat kitorang. adeh~SEDIH giler.. abang Khairul da stat nangis [ganas2 die ni lembut jugak hati] tambah2 ni last day for SHAHIRIL dgn kitorang. Lepas ni masok skul SBPI Rawang. huhu same dengan ko la, Fa ;DD Aku, Ain, Zura request nak nyanyi lagu tema 'Cebisan Kenangan' utk Shahiril. 
adush~stat nyanyi aku teros meleleh bai! Tataw la nape laju sangat air mata ni turun. da macam lata kijang la plak Lagi la aku haru masa Nasrin, Muaz, Shahiman gi pelok die. Ya Allah, betapa kuatnya friendship diorang!! Lagi laju la air mata aku jatuh. huhu then derang amek gmba reramai. Kitorang balik dgn transit ke-2 tepat jam 3.30 ptg.  
Shahiril, study leklok eik. Lepas ni sape nak wat gaye pompuan lagi? huhu Sheman keras doe. Muaz? lawak la. Nasrin? Alim sangat. Sape la aku, Zura & Ain nak ejek ..... lagi? haha bile pk, rasa nak gelak + nangis! Pape hal, jangan lupe kat kitorang ye. adik ko skul cni kan? Jenguk2 kitorang. oke? Gud Luck. 

Tatap la video nieh.. by Siti Zaidatul Adilah aka Kak Eddy

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

15 March 2009

Kejutan Demi Kejutan Menimpa Aku

Salam. Again and again aku nak meluahkan isi hati aku; mengenai apa yang berlaku kat sekolah mahupun asrama sepanjang 2 minggu di bulan Mac ini. Kejutan demi kejutan aku dan member2 dapat. Amal Islami, pentomen, MPA, asrama lagi. adeh~ni yang rase nak story satu2 ni....... 

AMAL ISLAMI 
Every year, setiap SAM/SAMT kat Selangor ni akan buat amal islami dari peringkat skul sampai negeri. Skul aku dah wat peringkat skul masa 5 Mac ari2. Aku masok nasyid [x pena2 dalam history hidop aku ] resultnya, dapat no.3 je. 

Actually aku bukan nak cte psl result nasyid tp result yang lelain. Ntah nape tahun ni, Ibnu Khaldun & Ibnu Razzi drop gile! Kitorang rase macam kene sambotaj lak. Nasyid, marhaban, syarahan, musammarah - ramai yang x puas hati. Judges this year cam x adil je. huhu~ malas la nak cte pepanjang. Sape yang tau story, diam2 sudaaa. 

PENTOMEN 
Semua Fiver diWAJIBkan masok pentomen sempena Bulan Bahasa tapi klass aku [5 Firdaus], 5 Darulkhuldi & 5 Darussalam je yang join. Kemuncak Bulan Bahasa ni 6 Mac, a day after Amal Islami. Cikgu Sabariah suruh kitorang prepare untuk wat show atas pentas, lawan dgn klas 5 DS. Klas 5 DK dpt no.3. Dedua klass ni kena lawan nak dpt no.1. Memang kitorg semangat gile practice. Sanggup balik umah lambat semata2 pentomen. Klass aku wat pentomen 'Annyss Sophillea'.
Director - Umirah Scriptor - Zida Annyss - Izzah & Hadhinah Akmal - Hazwan & Azrul Strenn - Taufiq & Arif Eyrique - Husnir & Nashriq Eustary - Ihsan & Munawir Rakyat - Budak2 kelas Prop - Faiz & Nazrin Penasihat - Pn. Sabariah
 
Memang best gile la time latihan. Aku ada amek gmba but x byk sgt and ada kat Miira sekali pentomen x jadi buat show! Ni sume gara2 Pertinam menyebok buat drama laen!!!! Dah la sepatutnya drama tu lepas kitorg, buat pulak sampai satu jam, xpk ke ari Jumaat balik awal. Cikgu pulak yang pegi wat assembly kat court tu wat pe? Terus kat hall x leh? Sorry to say, memang kitorg geram sgt! Timing mesti x betul. Dari dulu lagi. Cikgu2 x penah nak amek moral values dari cnih. Rase2nye dari dulu mcm nih. 

Dak klass DS memang dah ngamok. Azza, Naim siap ckp dgn cikgu. Izzah pnye sumpa seranah english die da kuar. Hazwan yg xpena2 nangis, boleh mengalirkan air mata. Mana x, dia la yg paling smngat skali. Dina, Umi biasalah. Aku,Miira mampu makan je. Azrul, Ihsan, Faiz solat sunat,zikir & mengaji. Tapi alhamdulillah, petang tu cikgu Azwira buat jamuan makan nasi ambeng sempena birthday die yang ke-27. HAPPY BIRTHDAY TEACHER!!
 
5 Firdaus yang gila-gila!
 
ps.result pentomen da kuar Friday baru ni. DS no.1, Fir no.2. Hope them happy. Kitorang yang soh cikgu wat camtu 

ASRAMA & MPA 
satu lagi title yang still same dgn last post. haha~x nak cte byk2. Ada Hari Penyampaian Watikah MPA 7 Mac tu. HAZIQ, NASHRIQ, EDIN dah diletakkan jawatan! Cikgu [yang berkenaan] memang kejam! Padahal budak2 ni yang semangat la jugak untuk majlis nih..Surely kem MPA next week bushan gilak! Jom MPA yg pegi, kite wat hal sendirik sudaa...
 
malam sebelum program
  muka sebelum majlis

semasa watikah diumumkan
  adik2ku merangkap MPA F4
 
9 Mac ari2, PPIM skool aku join PERARAKAN MAULIDUR RASUL peringkat negeri kat Stadium Malawati, Shah Alam. haha aku pon TERjoin skali [derang x ckop org] perhatian : saye KADET POLIS oke? best giler! ramai orang aku jumpe. akhirnya, skool aku menang. ala, menang sepanduk no. 1. haha Itu je cte aku. Dah panjang. Hati dah tenang lepas cte sume nih. Tahniah buat adik2ku yang berjaya KALAH - mengalahkan sekolah lain Nasyid & Marhaban MTQ Zon A (kalo x silap). Chaiyokkkkk untuk MTQ and Amal Islami!!

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali