07 February 2009

MPA - Luahan hati seorang kawan..


Tadi aku download lagu nasyid Shoutul Amal - Semarak Perjuangan, sekali dengan lirik la. Tiba2 bila aku menghayati balik lagu tu, aku teringat kat program yang Majlis Pengawas Asrama [MPA] anjurkan masa awal bulan Januari hari tu Ya Allah, I really miss that moment! MPA doing work together, singing and laughing together, playing even dancing TOGETHER! Bagi aku, Program Tautan Mesra a.k.a orientasi for Form 1 tu memberi kesan yang mendalam la jugak buat aku. Program tu dah merapatkan lagi my relationship with other MPA even the boys. 
   
Tu pasal la masa Sir Azlee nak wat kem ari2, ada sebahagian MPA Aspuri mmg sedih gile Ain, Ama, Diyana da nanges da. Kitorang takut sgt kalo ade between us yang akan diletakkan jawatan. Bukan sbb tamak kan jawatan or others, tapi dah nak masuk 6 bulan kitorang working together. Nasib baik kem tu x jadi dipostpone bulan Mac nnt but that feeling come back to us bila cikgu Sabariah wat meeting tergempar last week. 

Sorry to say [sorry Sir or other warden] I really upset [not just me] bila dengar pasal 28 aduan pelanggan tu Kalo pasal 'denda' tu memang la betul tapi kalo leh jangan la disamakan Aspura dgn Aspuri. Boys are differ with girls, rite? Sorry to u guys, MPA Aspura. Kat surau lepas meeting ari2 kitorang ade terdengar korang 'meeting' balik kat toilet. heh~sore korg kuat giler.

Aku taw korang marah sgt2 . But please jgn salah faham dgn kitorang. Ada MPA Aspuri ckap yang korg ni marah sbb cikgu suke back-up kitorang. Kitorang pon ade yang terasa masa cikgu cakap ari2. Huhu~kang kalo kita sume bergaduh, keje x jalan weh and one more, Aishah pesan jangan la smpai nak resign bagai. Selagi cikgu x umumkan perletakkan jawatan kita, tugas & tanggungjawab masih dibahu kita. Nanti kat Akhirat ALLAH tanya. Agak sedihla masa Fandi bagi paperwork Tautan Mesra semalam, dia cakap that day is his last day as KU. Lagila bertambah sedih bila aku dengar semua nak resign. adoyai! 
   
Senanye aku da tataw nak ckap ape dah. Aku sayang gile kat semua MPA [haha,kan da jiwang] Ni je la one of my BEST memories kat SAMTH ni Kalo korang xde, hidop aku kat cnih mesti boring gile. Dah lah. aku tamo story panjang2. Kang x pepasal, kena saman dgn SUK kang. eh, btol ke SUK? ah,pape je lah. 

Aku pon tataw nape aku nak posting menatang alah nih. Mungkin sebab bila aku tgk balik gambar2 program & aktiviti, jadi sayu pulak Jadi kalo ade mane2 MPA yang terbaca or WARDEN sendiri yang baca, fikir2kan mane yang buruk, mana yang baik. Ni untuk masa depan kita dan asrama bersama.  
Maaf sekiranya ada pihak yang terasa. Salam~ 

ps. tgk, aku da membebel panjang 


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

6 comments:

  1. emm..mmg klu kite da buat kerja sama2 especially klu ade program,ukhuwah tu akan terase makin kuat..sabar je la..mungkin ade hikmahnye..anyway,how ur result?

    ReplyDelete
  2. insya-allah khairun..
    ko doakanla kejayaan kitorg..
    haha
    erm..
    result??
    bwh tuh ade
    ;DD

    ReplyDelete
  3. err..
    rase2 mpa dah oke kan??
    chaiyok mpa!!
    hiduupp fandi!!!
    hidupp mpa!!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. mpa hisamuddin.??
    pengawas x adil.
    pmimpin selfish.
    yg bguz rmai.
    yg hmpeh ade gk.
    one of them is tikus mondok.
    sape tuh.
    tepuk dada tnye diri.

    ReplyDelete
  6. rse2 ble mpa thun niyh nk resign...
    rse cm lme je dorg memimpin..
    tk sabar nk tunggu batch f4 handle asrama.msti tak huru hara mcm skrg.kami benci mpa 08/09

    ReplyDelete