28 February 2009

Busy - A Word For Me

Salam. After 3 weeks aku dok melepak menadah muka2 budak hostel -either boys or girls- yang terchenta, akhirnya dapat jugak aku menjejakkan muka-kaki-badan aku ni kat rumah tercayang! haha Actually, I just got a best word to describing me this month.  

B-U-S-Y  

aku nak buat mengakuan yang bulan Februari 2009 ini adalah bulan yang paaaaaaaaaaaaling sibuk buat aku [ceh, macam wat pengakuan kat malakat92 la pulak ] cakap psl malakat nih, da 3 minggu aku x jenguk website tue. nanti lah. da siap posting, aku usha. Meh, aku nak taruk schedule aku selama ni.

2-8 Feb 2009
Tarikh yang memang buat aku sibuk. Homework yang bertimbun2, laporan & minit mesyuarat yang x siap2 & dokumentasi Tautan Mesra yang wajib hantar ahad ni. adoyai dengan MPA nye yang byk sgt problem awal2 bulan ni. PUTUS FIUS NEURON OTAK AKU!

fasi2 Tautan Mesra
 
16-19 Feb 2009 
Ujian Prestasi 1 alhamdulillah telah selamat aku jawab even aku byk hentam. lagi2 sub Add Math, Physics and Bio. Mmg hanco kpla aku nak jawab tu la, sape suruh study last minute. Ish~dari dulu camnih. and the result setakat nih, baru 5A2B1C1D2E1G. erm, result tu skali dgn Usul STAM & Sivik. Paper BM je blom dpt lg. Exam ni tataw la lepas 60% ke x. Kalo x, campak kuar hostel la aku gamaknye. 
 
muka2 kena denda study kat court, 2 days b4 UP1
 
21-22 Feb 2009  
SPORTS FIESTA ARENA! haha~sumpa best giler! Congrate to Exco Dobi & Sukan coz arrange such a fantastic and bombastic sports fiesta! Syud, otak ko memang giler babeng lah! First day ade perbarisan setiap rumah and sukaneka. Second day baru ade sukan besar cam netball. Paling best, futsal pkai kain batik. aku un masuk gak. alhamdulillah, dpt no 2. sume game maen kalah mati je. mane smpat kalo nak maen betol2 Tapi yang x bestnye, aku pnye camera low bateri. huhu pic utk second day xde langsung! Dah la game best! Hantu punye kamera!
 
Rumah Sukan ADIDAS [oren]
   

Rumah Sukan PUMA [pink]
   

Rumah Sukan UMBRO [coklat]

 
Rumah Sukan NIKE [purple]
 
 

23-26 Feb 2009  
Minggu kegilaan buat semua MPA. Kertas kerja kena hantar hari Khamis, KU nak semak, then Ketua Warden semak lak. adeh~ sebab kena wat tu, aku gembel bawak laptop g hostel. haha tapi printer lak xde. masalah btol! Other than that, minggu ni last week for prepare amal islami. Gile seyh! Nasyid Ibn Khaldun x siap lg. aku lg la, percussion ntah cemane ntah. kelam kabut sangat! 

Itu je lah kegilaan dan kebzian aku pada bulan ini. Sebarang cadangan untuk aku agar boleh membahagikan masa dengan baik antara belajar, MPA dan amal islami amatlah diperlukan. Sekian.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

07 February 2009

MPA - Luahan hati seorang kawan..


Tadi aku download lagu nasyid Shoutul Amal - Semarak Perjuangan, sekali dengan lirik la. Tiba2 bila aku menghayati balik lagu tu, aku teringat kat program yang Majlis Pengawas Asrama [MPA] anjurkan masa awal bulan Januari hari tu Ya Allah, I really miss that moment! MPA doing work together, singing and laughing together, playing even dancing TOGETHER! Bagi aku, Program Tautan Mesra a.k.a orientasi for Form 1 tu memberi kesan yang mendalam la jugak buat aku. Program tu dah merapatkan lagi my relationship with other MPA even the boys. 
   
Tu pasal la masa Sir Azlee nak wat kem ari2, ada sebahagian MPA Aspuri mmg sedih gile Ain, Ama, Diyana da nanges da. Kitorang takut sgt kalo ade between us yang akan diletakkan jawatan. Bukan sbb tamak kan jawatan or others, tapi dah nak masuk 6 bulan kitorang working together. Nasib baik kem tu x jadi dipostpone bulan Mac nnt but that feeling come back to us bila cikgu Sabariah wat meeting tergempar last week. 

Sorry to say [sorry Sir or other warden] I really upset [not just me] bila dengar pasal 28 aduan pelanggan tu Kalo pasal 'denda' tu memang la betul tapi kalo leh jangan la disamakan Aspura dgn Aspuri. Boys are differ with girls, rite? Sorry to u guys, MPA Aspura. Kat surau lepas meeting ari2 kitorang ade terdengar korang 'meeting' balik kat toilet. heh~sore korg kuat giler.

Aku taw korang marah sgt2 . But please jgn salah faham dgn kitorang. Ada MPA Aspuri ckap yang korg ni marah sbb cikgu suke back-up kitorang. Kitorang pon ade yang terasa masa cikgu cakap ari2. Huhu~kang kalo kita sume bergaduh, keje x jalan weh and one more, Aishah pesan jangan la smpai nak resign bagai. Selagi cikgu x umumkan perletakkan jawatan kita, tugas & tanggungjawab masih dibahu kita. Nanti kat Akhirat ALLAH tanya. Agak sedihla masa Fandi bagi paperwork Tautan Mesra semalam, dia cakap that day is his last day as KU. Lagila bertambah sedih bila aku dengar semua nak resign. adoyai! 
   
Senanye aku da tataw nak ckap ape dah. Aku sayang gile kat semua MPA [haha,kan da jiwang] Ni je la one of my BEST memories kat SAMTH ni Kalo korang xde, hidop aku kat cnih mesti boring gile. Dah lah. aku tamo story panjang2. Kang x pepasal, kena saman dgn SUK kang. eh, btol ke SUK? ah,pape je lah. 

Aku pon tataw nape aku nak posting menatang alah nih. Mungkin sebab bila aku tgk balik gambar2 program & aktiviti, jadi sayu pulak Jadi kalo ade mane2 MPA yang terbaca or WARDEN sendiri yang baca, fikir2kan mane yang buruk, mana yang baik. Ni untuk masa depan kita dan asrama bersama.  
Maaf sekiranya ada pihak yang terasa. Salam~ 

ps. tgk, aku da membebel panjang 


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

06 February 2009

Penantian Itu Satu Penyeksaan

Salam. Just feel like long time no blogging ke-excited-an telah melanda diri aku. Bukan ape, x sangka lak this week balek. Rasa macam anugerah yang sgt berharga taw dpt balik ni. Da la novel yg tempah online ari2, da sampai umah even blom bayar lagi. 

Tambah2 lagi SMA's result da kuar! Result yang selama ni aku tunggu x kuar2, akhirnya diumumkan jugak pada tarikh keramat bagi budak2 ex-candidate cam kitorang ini iaitu on 5 Februari 2009. Kecuakan memang melanda kitorang. Hari tu, Ihsan xde dalam kelas satu hari sebab rupanye he is The Best Student of SMA Negeri Selangor 2008 [ala,aku da tao dari ari Rabu dah] 
 
 
Muhammad Ihsan b Khalib Jaafar 97% [SAMT Hisamuddin] 

 
'Aliyah bt Ahmad Bahari 98.4% [SAM Bestari]
 
Kul 9.45 pg, cikgu Madiha cakap result kuar Pengetua gi amek result kat JAIS dalam kul 10 pg. Kitorang sume da pk, result mesti dpt esok [Jumaat] coz last year cam2. Sekali, time klass BAT, cikgu Madiha dgn bangganye buat announcement psl result! Gelabah gaban kitorang Try bace nih. Aku telah mengopinya dari blog Yana. Thanks Yana.

"ASSALAMUALAIKUM W.B.T KEPADA SEMUA WARGA SAMT HISAMUDDIN, MAAF KEPADA GURU2 YG SEDANG MENGAJAR. KEPUTUSAN SMA ATAU SIJIL MENENGAH AGAMA TELAH DIKETAHUI. SEKOLAH KITA IAITU SEKOLAH AGAMA MENENGAH TINGGI HISAMUDDIN TELAH MENDAPAT TEMPAT KE-2 DARI SELURUH NEGERI SELANGOR.. MUHAMMAD IHSAN BIN KHALIB JAAFAR TELAH MENJADI PELAJAR TERBAIK DI SELURUH NEGERI SELANGOR. KEPUTUSAN BAGI TAHUN INI MENINGKAT SEBANYAK 97.6% KESELURUHANNYA. SERAMAI 68 ORANG PELAJAR TELAH MENDAPAT MUMTAZ, 128 ORANG MENDAPAT JAID JIDDAN, 23 ORANG MENDAPAT JAID, 7 ORANG MENDAPAT MAQBUL DAN 5 ORANG MENDAPAT RASSIB. GURU-GURU BAGI SETIAP KELAS HENDAKLAH MENGAMBIL KEPUTUSAN DI BILIK PEPERIKSAAN PADA PUKUL 3.00 PETANG DAN MENYERAHKAN KEPADA SETIAP CALON YANG MENGAMBILNYA PADA PUKUL 3.30 PETANG DI KELAS MASING-MASING."  

Wah! So excited la time tuh. Aku, Umi, Dina, Miira da pegang tangan sesama. Tangan memasing dah sejuk. Are we one of the Mumtazian?? Kitorang serah pada takdir je la. Dak2 lower kecoh giler masa cikgu umumkan tue. Agak x sangka la 68 orang dpt Mumtaz. Last year, 30 pown x smpai. Then, that evening, after short assembly, masok klas. Cikgu Azwira senyom melebarrrrr je.

Pengetua lagi la. Mase aku jalan dgn Umi nak naek klas, bertembung la tepi koridor. Senyum smpai telinga then cakap tahniah kat kitorang. Aiyt, aku Mumtaz ke? Tu la yang aku terfikir that time. Bile cikgu sebot name Arif as the first, aku usha slip die. He's got 93%! Arep, ko Mumtaz!! My first word to him sambil menjerit kegilaan kehepian [tapi tataw la die dgr ke x] 

Bila aku tgk result kwn2 aku, variation of reaction kuar. Happy, sad, lost word, shock, excited, semua lah! Akhirnya, my name as the last, "Zahidah Maulida bt Ismail, congrate!" kata cikgu Azwira ku yang chomel itu. Guess what, i'm gotta MUMTAZ! Ketidakpercayaan melanda diri aku. 92.6%? banyak la tuh. Miira dgn Izzah sedih gilek! lagi 0.1 sumthing je nak Mumtaz. Gile kejam cikgu itu.

Overall, klass ak ramai yang mumtaz. Alhamdulillah sangat! Umi 94%, Dina 92%, Zafirah 92.4%, Miira 89.6%, Izzah 89.0%, Syud 91%, Azrul 94.8%, Naqib 92.8%, Hazwan 94.4% and others... overall, mmber2 aku dalam klass dpt Mumtaz. Taniah korang!  

Di kesempatan ini, thanks to all ustaz and ustazah especially Ustazah Haslinda [BA1], Ustazah Norazah [Feqh Tauhid], Ustaz Yusri [Tafsir Hadith] and all muallimah yang x tersebut kat cnih Sayang sangat korang!
 

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali