24 January 2009

Rentas Kampo0ong

AKU NAK CERITA PANJANG2 HARI INI. ESOK MALAS DAH!
 
Salam.. Uh~baru malam ini ku dapat menjejakkan jari-jemari mulus ku ini di atas keyboard laptop kesayangan ini. adoyai! penat tahap babun. sampai umah smlm, mandi, makan, tdo. bgun kul 11, teros makan nasi lemak mengalas perot sbg sarapan my lunch for today. elok betoi perangai anak dara sekor sorang ni. 


PERHATIAN! Di harap anak2 dara yang laen tidak mengikut perangai budak malas ini.
 
That's all is my mukaddimah today. memang penat gile smlm. Macam yang korang taw, sebahagian besar skul kat Malaysia buat program marathon, jogathon, larithon, merentas desa la ayat yang biasa. My school also buat merentas desa tapi aku panggil merentas kampung sbb SAMT Hisamuddin ni kan kat Kg. Jawa haha [ala, bukannye merentas rumah kampung pun tapi rumah OKK] 

lepas ustaz Suhaimi cakap2, pengetua lepaskan boys dulu. Actuallykan, ustaz nak lepas kan budak lower boys and girls dulu [aku da semangat nnt ade pendorong semangat kat blakang] skali boys jalan dulu da. kitorang blakang la tapi sebab aku nak jugak si pendorong tu dekat dgn aku, aku bangun dan terus melangkah ke tempat budak2 lower. Hasilnya, sume budak upper join aku! Sepatutnya jugak budak lower yang lari dulu but me and all the uppers dah menyelit kat bebudak ni, cikgu soh je la lari sesame! hebat tol pengaruh aku.  

Lari KHALDUN! LARI!!

itulah kata2 semangat yang cikgu penasihat rumah sukan aku IBNU KHALDUN a.k.a RUMAH HIJAU. Diorang semangat, aku + adah un semangat la [even aku x jumpa si pendorong aku sbb die da kat depan sgt] Adah usha bape ramai budak blkg kitorang. heh ramai lagi kire kitorang ni girls terawal la [ala, aku org ke-125, umi ke-126, adah ke-127] xdpat pape lah. 

Perghhh! Aku sampai je dalam klas, dok 10 minit, teros muntah! Muntah kat toilet la. Mcm2 kuar after that, aku rase macam orang paling sihat skali, aku rase da 2 tahun aku x muntah. 

Emm, result utk merentas desa tadi x diketahui lak. but desas-desus ade mengatakan umah aku byk menang umah IBNU RAZZI [merah-pesaing terhebat] pun ramai jugak  

Kul 10.30, sume kumpul ikut rumah sukan masing2. rumah aku kat bilik seminar. Ntah nape this year aku semangat gile [budak2 yg laen un same] maybe coz this our last year. huwaaaaaaaaaaaaaaa meeting punya meeting, aku jadi AJK Ping-Pong. heh amal islami lagi klaka, for the first time aku masuk nasyid! but percussion jer. tepat kul 12, abes! and we-the hostellian, boleh balik!!!!! 

Satu lagi yang membuatkan aku bengang. SMA kunun2 kuar 22 Jan, skali hampeh. satu pon xdak. sape la berani mengeluarkan mitos result SMA nak kuar. cuak seh! tgk ni --> JAIS

gambar ni diambil semasa kami, 20 pelajar aspura-aspuri menghadiri majlis khatam al-quran anjuran Puteri UMNO bahagian Kota Raja. adeh~ nnt aku upload gmba laen. cte ni dah masok SINAR HARIAN Isnin ari2.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

03 January 2009

Last Day at Home

Sebelum aku menjejakkan kaki ke bumi Hisamuddin yang sangat aku sayangi rindui, aku nak berceloteh sedikit perkara buat korang semua [post hari ni aku nak skema sikit] Pesanan ini bukan buat korang je, tapi kira azam buat aku.

  • Jangan asyik on9.
  • Jangan asyik makan, makan, makan  
  • Jangan asyik SMS, maen npon 
  • Jangan asyik berangan tak tentu pasal  
  • Jangan sibuk dgn keje2 berjawatan kat skul  
  • Study smart oke? tahun ni dah nak SPM  
  • Nak jadi best student kalo leh nak kalahkan Naqib  
  • Tak nak tinggal solat astaghfirullah~  
  • Tak nak bising2 dalam klass  
  • Jadi BUDAK BAEK  

Ni je lah kot. Jumpe lagi 3 minggu dari skrang.. Esok pagi2 lagi aku dah kene ade kat skul. adeh~ Babai Semua.. 
 
Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

01 January 2009

Kuantan, Here I Come!

First of all, I wanna wish to all my blog readers a very Happy New Year of Hijri 1430 and Masihi 2009. Wah, I almost 17! Can believe?? The time went sooo faster and this year, all the 1992's will take the most easy crazy exam. Haha Sijil Panggilan Maut lah or the easiest word - SPM. Argh..takowt!  

Erm, senanye aku nak cite benda laen lah. Today's story panjang sangat. Ske atilah. Diari aku. hehe Me and my family just arrived home from Selancar, Pahang. We spend 3 days 2 night at Pahang. Memula kitorang menginap kat Beserah Beach Resort. It's not resort at all, just a guest house. Holiday kali ini ditaja Makcik yang ajak; sempena her birthday then umi pun suggest guesthouse nih. Dulu2 kitorang pegi dgn family Izzati, maen tepi laot.
   
Haha masa aku sampai kat Kuantan, jam gile! Dah la kepanasan tahap melampau suddenly aku remember Amilah. Dia kan tinggal kat Kuantan.  
Ko baca ni milah, "Ya Allah, aku ingatkan KL je panas terok, rupa2nya tempat ko pon same huhu~ dah la aku nak msej ko x boleh. Aku baru ingat aku x amek lagi no pon baru ko tuh~~Mila! Nak no ko!!" 
Masa aku sampai depan East Coast Mall [kalo x silap la] aku konon2 nak cari rumah mila. haha wah! laut biru terbentang luas. Aku sangat bersyukur dengan kurniaan dan sangat kagum dgn ciptaan ALLAH Subhanallah~
   
Kitorang check in kul 3 pm. Aku dpt bilik no.3 - share dgn girls je. After rest and eat and solat, we'll play at the beach. woah kitorang sume teruja, lagi2 Hakim. Dia mane penah pegi laot. Die & Paan suke sgt maen pasir. Kat laot tu x leh mandi, nak maen air pon orang sane xbg. Orang situ ckp, da ramai org ilang kat laot tuh

huhu~aku selambekland pegi jugak but kat gigi air je. Malam tuh, kitorang ; the kazens ; maen Monopoli kat beranda rumah tuh~ angin malam tu mmg besh. Then, esok pepagi kitorang maen kat beach lagi. but this time we all cari kulit siput, umang2, blablabla. Idea umi lah ni. The boys cari umang2 then depa wat pertandingan lawan umang kat kolam air yang derang wat sendiri. Merepek lah.

 
Hakim & Paan yang hepi sangat ! 
 Hasil kutipan adek2 aku 
   Kegilaan Faris & E menyuruh umang2 itu berlawan
  
Haha. tengah hari rabu tu, kitorang check out. ala, cukop la dua hari satu malam. Makcik + family pon da nak balik KL, nak beli barang skul. heh Umi lak ajak gi Telok Chempedak after that. wa..sane lagi best! Leh mandi. tapi kitorang dah nak balek kan? so, usha2 + amek2 gmba. Pastu beli souvenir sket utk kengkwn 
   
Sekejap je kat sane. Then, we'll continue our journey to Selancar [tengah2 between Muadzam Shah + Segamat] umah Izzati lah. Today [semalam] their parents just came back from Mecca. wow~ byk btol barang. haha tapi xsempat nak bergmba sesame. Ramai sgt org dtg Kul 10 pg tadik baru balek~ Tu je lah cte ku. Dalam perjalanan, umi beli nenas; abah beli petai. Adeh~~ 
 
~the end~

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali