29 December 2009

Westlife - My Love



An empty street
An empty house
A hole inside my heart
I'm all alone, the rooms are getting smaller

I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together
Oh yeah

And oh my love
I'm holding on forever
Reaching for a love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love

I try to read
I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself
From thinking
Oh no

I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together
Oh yeah
And oh my love
I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again

To hold you in my arms
To promise you my love
To tell you from my heart
You're all I'm thinking of
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
My love

Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love

Say a little prayer
Dreams will take me there
Where the skies are blue to see you once again
Overseas from coast to coast
To find the place I love the most
Where the fields are green to see you once again
My love


*I love this song damn sooooooooo much~! Especially to the Fivers of SAMT Sultan Hisamuddin '09, don't dare to forget our lovely song!!
Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

28 December 2009

Find a Work? Look at This!

Salam.

A few of my friends had worked in this fortnight. McD, Pizza Hut, Bookstore, Bakery, Restaurant. Some of them still find out and looking for a job. Yap~! The SPM's result will be announced around Feb or March of 2010, there's long free time for us, rite? So, better for us to find some job or work or learn for drive or anything else from wasting the time. Congrates to Abel - she's continued the English's lesson, yeah she surely can further studies in overseas.


 
Okey, straight to the point. Sebenarnya aku nak cerita pasal satu kerja yang kita semua boleh buat. Memang senang untuk dapatkan keuntungan, tapi ia bergantung pada diri kita juga, sama ada rajin atau malas, sama ada nak atau tak nak. Terpulang pada diri sendiri. Jangan risau.

Tengok ni dulu~!!!




Pernah atau tidak anda terfikir dengan hanya minum
Jus Jambu Batu Merah (Guava), anda berpeluang untuk menjana pendapatan 5-angka? Pernahkah anda terdengar sebelum ini, dengan hanya modal RM152, anda boleh jatuh muflis atau bankrap? Never right?? Di sini, saya ingin menjemput semua terutama sekali orang2 Melayu untuk menyertai bisnis Affiliate terbaru yang menggunakan konsep 3M - Mudah, Murah, & Masyuk.


KONSEP J.A.M.B.U

Dengan menggunakan konsep Jom Ajak Minum...Buat Untung, anda hanya perlu mengeluarkan modal sebanyak RM152 sahaja , sekali seumur hidup, dan anda berpotensi untuk menjana income sebanyak RM 58,590. Anda akan mendapat 12 kotak (1 liter) Jus Jambu Batu Merah ini dengan setiap pendaftaran.

Sila klik untuk paparan yang lebih jelas.

Selepas mendaftar dengan RM152 tersebut, anda boleh membuat dua pilihan sama ada untuk mencari 3 orang lagi atau cukup untuk diri anda sahaja. Jika anda tidak mencari 'downline', anda tetap akan mendapat income, tetapi jika anda mencari 3 orang, income anda akan bertambah berganda2 daripada sebelumnya. Jangan risau, ianya HALAL dari segala macam.

.Sunrise Guava Puree is 100% GMO-free and allergens, fresh, original and HALAL. Juice contains no preservatives, coloring materials, flavors and sugar. You do not need to worry if some juice boxes you will feel a little sweet or have a slightly sour. This is because it is 100% extract from the fruit. Each juice box taste like almost the same but is certain product has met all standards.

.Suitable for prepared meals and drink juice. It is suitable mixed with ice cream, desserts, yoghurt, fruit jelly, baby food and confectionery.
___________________________________________________________________________________

Seriously Zida cakap, marketing ni memang menguntungkan. My Mom dah join start Oktober lepas. Alhamdulillah. In this first three month ni, she's get income almost RM5,000++. Mana tak nya, sehari dapat sepuluh orang. Siap jadi stokis lagi. Jual sekotak, dapat RM50. Bayangkan berkotak2 ada kat rumah tu. Seminggu mau 3 kali lori datang hantar berkotak2. Peh. Mak aku memang kaya! Haha. Kawan2 dia pun sama. Meeting pun ada. Bagus~!

Lagi satu, jus Guava ni sangatlah sedap! Pure punya, free add sugar, rasa asli. Kalau tengah haus tu, memang sedap lah!! Khasiat pun banyak. Baca ni :
.sepupu - dulu muka dia banyak jerawat, tapi lepas berterusan minum jus ni, muka die terus licin! Aku pun jeles. =)
.kawan - ada la sorang ni. Dia sembelit (masa tu tengah 'uzur') Heh,minum je, terus lancar
.kawan mak - dia dah beli dah jus ni. Tapi tiba2 seminggu tak beli. Skali tau2 tengah sakit perut gila2 (dengar cite ada batu karang. Ntah~) kat rumah. Mak aku gi rumah dia, bawak jus ni. Alhamdulillah, terus elok.

Banyak sangatlah cite nya. Tapi memang tak rugi. Kalau nak tengok dengan lagi mendalam, tengok blog ni --> Sunrise Guava Aku pun tak reti nak cakap banyak2. Kalau berminat, anda boleh hubungi Pn. Erwina di talian 018-3721927. Tak pun, contact aku je. Kat mana je rumah korang, mak aku boleh datang. Jangan risau, bisnes ni dah ramai orang Melayu yang join. Lagi2 kat KL & Selangor. Diorang memang nak tolong orang kita. Ada pape, tanya je aku. =)

So, fikir-fikirkan. Semoga berjaya~!



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

New Look

Salam.

Hey there! The New Year will coming soon - it just around the corner, just 3 days lagi. Because of that, I am proud to change my blog's looking. Yeah, tahun pun dah nak baru, azam pun mestilah baru. Sebenarnya aku berazam nak publish my story or write here with English language. I knew it, my English is soooo damn bad. Agghhh!! Sebab tu, kalau boleh aku nak mintak tunjuk ajar dari korang semua.


I want to improve my english!


Please support me, keyh?? =) haha. Sometime I feel that I am not supposed to speake or write or talking in that kinda language. You see. That was so terrible. Broken betul! Segan jugak dengan Ihsan, Naqib, Izzah, Sumayyah. Aku respect gila dengan diorang ni. Bila la nak jadi macam tu?

Okey, stop it! Aku punya blog ni sebenarnya under construction lagi. Tak siap sepenuhnya lagi. Err, sape2 yang terel tu tolong ajar aku something. Please please please.



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

17 December 2009

Alhamdulillah , Thank God


Salam.
Wah wah. SPM had passed away la. Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana limpah dan kurianya Sijil Pelajaran Malaysia tersebut telah berlalu dan berakhir dengan baik sekali [da macam speech pulak~] Zaman sekolah pun dah habis. Adeh. Sedih la pulak. Serious, lepas ni dah...
. tak pegi sekolah
. tak pakai baju uniform
. tak dengar cikgu bebel2
. tak makan mi kari Cik Kam
. tak rayau2 macam kutu
. tak masok toilet masa rehat sampai dapat gelaran 'MuTan'
. tak usha2 _ _ _ _ eheheh =P
. tak online kat lab comp
. tak kena marah dgn cikgu
. tak lepak kat Quartes Warden
. tak fly, tak bawak barang haram, tak segala2nya lah!

 
Ni pun baru je balik. Tadi pulang buku teks. Macam biasa aku mesti terlibat. Nama pun pengerusi kelab. Haha mula2 best. Dah pukul 1 tu, aku kena balik. Sian kat cikgu Ellea. Aku still x dapat tolong die. Sorry yea...

 
Semalam besh~! Abes paper PSI kitorang kuar g Shah Alam. Pegi PKNS, SACC Mall, PAS. Ta de keje. Budak2 laen termasuk KISASian lepak kat JJ Bukit Tinggi. Haha merayau tak tentu arah, teman Amalina beli handphone, makan2, snap2, shopping~! Mega sale. Nak balik, kena tipun dengan Pain pulak. Gebang - dorang cakap cikgu Sabariah mengamuk kat hostel. Haha siot je, Cikgu datang pukul 11 malam.


Owh. Malam tadi ada gathering for the last time~!! Kitorang wat BBQ. Aspura pun tapi tak de la gabung. Masing2 wat kat lorong belakang asrama. Leh nampak la Aspura punya. Memang gempak~!! Berkilo2 ayam, daging kambing, ikan, & kerang kitorang bakar. Stat lepas isyak sampai pukul 12. Masa tu la Aspura pakat bakar mercun. Berdentam-dentum. Cikgu memang tak boley nak buat ape dah. Geleng je~Tepat pukul 1.01 pagi, lepas abes je mandi dengan solat Isyak, 'dorm model kuh' a.k.a C1:1 melantak Pizza Hut yang dah tak panas. Bantai je la. Pizza Masala dengan Chicken Hawaii? Ntah. Ape ke nama ntah. Then, terus buat sesi 'malam berinai'. Kes tak de kije. Tengoklah dorang ni...

Wah~! I'll miss all this sangat2 la!

"Di sini jua memori tercipta...
walau seketika terjalin kasih kita...
Mungkin di sini kita kan terpisah...
Kenangan bersama tiada ku lupa..."

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

10 December 2009

Sila Sabar Ye ?


PENGUMUMAN !
Sijil Pelajaran Malaysia masih lagi dijalankan
Cik empunya blog ini bakal mengahadapi 4 kertas l
agi bagi subjek BAHASA ARAB TINGGI & PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIYAH.
Jadi, doakan kejayaan beliau ~!

TERIMA KASIH

_________________________________________





Salam.

Wah ! Lama betul aku x mengupdate blog yang satu2nya ku miliki ini. Haha al-maklum. SPM~ Sekarang ni pun still not finish yet. I've to face 4 more papers, yeah, that's BAT and PSI. Hope senang la ea~

 
Just wanna to share about this kinda examination. Actually, xde la sesusah mana but if kalau tak baca buku, comfirmly ler tak boleh jalan. Alhamdulillah.. Sepanjang 20 papers for 9 subjects that already finish, just ADDITIONAL MATHEMATICS yang paling bunkrek~! Ntah tahap petala ke berapa susah Add Math tue. Paper 1 dah elok senyum melebar jawab, masuk je Paper 2, dush!! Kitorang semua hanya berdoa dan berserah pada Ilahi semoga graf utk this subject will drop! Hehe -_-

Okeh. Nak dropping down sekejap je. After finished all the papers, aku ceghita la panjang2. Esok nak pegi Maktab Rendah Sungai Merab (hehe) aku, Atikah, Izzah & Azhani nak dating dengan Cikgu Yusmahida yang terchenta di samping mengusha new looking + new environment skola comel itu. Nanti aku jot down some photo okeyh??

Nite.
ps. congrates Mila, Abel, and others yang dah finish!

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

31 October 2009

Sila Ambil Perhatian

Saya bakal menghadapi

SIJIL PALING MUDAH
(SPM)

pada 18 Nov 2009

-doakan kejayaan saya-

sekian.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

16 October 2009

Ia Bakal Menjelma

currently mood ;
tension! lappy ni dah kena format!

 
Salam.
Sebelum Syawal melabuhkan tirai ni pada malam ini, once again Zda nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maap Zahir & Batin. Tak lupa juga buat kaum India, Happy Deepavali.

Adoyai~ Lappy ni dah formatted. Abes semua doc, folder, gambar & lagu2 aku hilang. Sedih giler. Mane aku nak cari gambar2 tu balik??waaaaa........ Bangang btol laptop ni!

Maaf, emosi tak stabil.


Alhamdulillah, result trial semua selamat dapat semalam. Alhamdulillah lagi sekali sebab markah banyak jugak yang naek. Gred pun, bolehlah. Just tak setinggi Arif, Azrul, Ihsan, Didi, Mar & lain2. Tu pun banyak A-. Cakap pasal A-, aku sangat geram + x suka bila Teacher Leen umumkan penggunaan Gred A+, A & A- segala bagai itu. Burokk doe~! Cuba bayangkan kalo ade orang tue kebetulan dapat 10A-. Tak ke rasa cam sket kehinaan? haha. Kelakarla~

 
Hari Graduasi dah selamat habes. Gambar2 tak dapat nak diupload sebab laptop tak terima. Ntah pe kehal ntah. Gambar pakcik Azrul + Ihsan ni je yang ade sebab aku try anta MMS. Mahal~ Baju gabak gilerr...

 
Jamuan Alumni MPA merangkan Jamuan Hari Raya + Jamuan Perpisahan pun selamat dah abes. No meeting2 anymore. Penat dah. Best! Makan macam2. Tapi aku tak banyak makan sgt. Ayam Masak Merah ayah Amri pedas sangat. Aku banyak minum je. Lagipun masa tu bz dengan slideshow segala bagai.
  
Gambar? Nanti aku upload. Ada kat kamera cikgu lah~ Jamuan raya sekolah jugak da habess. Ingatkan tak best, best la jugak. Sebab Form5 gabung dgn Form4 je. so, x crowded sgt la masa tu. Hari tu, kitorang enjoy bawak macam2 gi skola. Baju? Baju Raya lah~


Ok. tu je nak membebel. Posting terakhir sebelum SPM.

SMA!

Gud Luck Form 4 !!
__________________________

SPM!



Gud Luck Form 5 !!

Doakan kejayaan kita bersama. Ameen~



Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

26 September 2009

Raya Raya


Alhamdulillah. Blog MPA tu siap jugak akhirnya.
Penat aku buat satu hari ni. Konon tak pergi raya rumah Pak Long nak study, skali melongok depan laptop ni jek. Bila nak study weh? Trial tak habis pun lagi. Ada lagi 3 paper - PQS, Bio P3, PSI P1. Sempat ke esok nak baca PQS tu?? Kena stay up la nampaknya~

Maisarah Sofea, selamat hari raya ke-7! Mintak ampun kalo ade salah silap eh?

Haha. Sekejap je dah malam hari Sabtu. Esok dah nak balik hostel. Aku ni~ SPM lagi sebulan je. Adoi. So, korang, gud luck. Aku stop online dah kot. Nak concentrate sebulan ni. Nak khatamkan Bio, Physic, Chemist, PQS, PSI. Banyak lagi tak baca.

 
Semalam best! Aku raya kat Klang. First time weyh! Thanks Mar ajak aku. Semalam Tasya wat openhouse. Rumah dye kat Telok Gadong. Aku dari Subang Jaya nek KTM smpai sana la. Mar dtg dengan sepupu sepapat dye. Lawak betul, kitorang pegi umah dye naek moto ulang alik sebab time tu solat Jumaat, cemane ayah dye nak amek. Mak Tasya masak Mi Bandung. Sedap gilerr!!

 
Then, aku dgn Umi raya umah Amiira Khalid plak. Naek motor dengan Umi. Lepak2 kat sana sampai maghrib, sembang2, makan2, amek2 gambar~ Adek Miira shumil giler! Heh, yang Form 1 tu babyface sket. Nanti aku nak ngorat adik ko la, Miira!
  
Malam, umi aku amek kat rumah Umirah. hehe~ mana la umi nak bagi aku naek LRT sengsorang. Malam lak tu. Neway, thanks sume! Banyak aku dpt dwet raya semalam. haha

okeh. nite. wish me luck trial. lagi 3 paper.

Sebelum tu,
HAPPY BIRTHDAY
to Haziq Fikri!

Pakcik, ko dah tua la~

+Papai+

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

20 September 2009

'Eid Mubarak


Di pagi Syawal yang hening ini, saya Zahidah Maulida bt Ismail ingin menyusun sepuluh jari tangan serta kaki memohon ampun dan maaf dari hujung kepala hingga hujung kasut sekiranya ;

ter
KASAR bahasa
ter
SILAP bicara
ter
MARAH yang tak kena
ter
TANYA yang tak tentu hala
ter
SASUL yang tak sengaja
ter
PUKUL kat mana2
ter
PEKIK kat telinga
te
rHANTUK di kepala
ter
PINJAM benda sampai wat harta sendiri
ter
MOODY tak semena2
ter
UMPAT bila2
terMACAM2 lagi yang tak de kena mengena

terutamanya kepada ;

Budak2 SAMT Hisamuddin
Umirah, Amiira, Hadhinah, Zafirah, Khadijah, Natasha, Hanim, Hamizah, Dyana, Aishah, Ain, Shuhada, Atira, Liyana, Azrul, Arif, Ihsan, Hazwan, Naqib, Haziq, Rasyid, Azwan

Budak2 SAM Sg. Merab Luar
Ain, Atikah, Izzah, Iman, Syafiqah, Azhani, Fatin, Anis, Mumtazat, Ely, Fakhrur, Arif, Muaz, Ridwan, Faez

Budak2 SERI ABIM
Nabilah3, Khaliesah, Zaimah, Sakinah, Maryam, Ainon, Amalina, Maya, Syuhada, Suaidah, Fatini, Fatin, Zainol, Hakim, Aiman, Safiudin, Izzat


Juga kepada semua member Malakat92, Bloggers, Myspacers, Friendsters, Facebookers, SAMTH, SAMSMEL, ABIM

Di kesempatan ini juga Zida ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Salam Lebaran buat semua. Kepada korang2 yang tak tersenarai tu, jangan la kecik hati. Bukan tak ingat tapi tak menyempat. Jemputlah datang rumah~

Salam.


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

06 September 2009

Ireland !



Malam 6 September ni aku ditemani dengan lagu2 jiwang zaman 90-an kat Hot.fm ni. Sekarang tgh on lagu 'Titian Perjalanan - XPDC' ; betul2 bagi aku mood layan blues malam ni ; dengan perut yang kenyang dan mata yang masih tak mengantuk. Well, malam memang memberi inspirasi buat aku untuk ber-blog ^_^


ps. sastera la pulak ~

 

Kitorang sekeluarga baru je balik dari rumah Mak Su, kat Bukit Mahkota, Nilai, N9. Dekat je pon, tak jauh. Gathering hari ni lagi ramai. Family Pak Long, Pak Lang, Pak Cik, Mak Tam, Pak Teh, Kak Tina, Abang Am, Kak Farina dengan anak2 diorang semua ada. Meriah! Makanan mcm biasa - pot luck. Sebelum buka puasa, Pak Long conduct bacaan tahlil, dengan zikir2 dan selawat. Maghrib, Isyak, Tarawih sekali la kat sana.

Heh~ Mak Cik, Kak Sarah siap bukak kedai lagi. Makcik jual tudung, Kak Sarah jual rantai + gelang yg dye buat sendiri. Lawa! Tapi aku tak de la nak beli. No fulus~ Sebelum balik tu, semua tanya + cakap pasal exam. Then, ade la sembang2 dengan Kak Cik, Kak Sarah, Kak Hani ; derang tanya gak la pasal study. Aduh~


Kak Cik : Hang boleh x dapat 10A?
Zida : 11A la kak cik.
Kak Cik : Hah, bagus! Tu kalau straight, boleh mintak scholarship JPA ke, Bank Negara ke. Leh gi oversea. Zida nak gi mana?
Zida : Nak amek Medic, nak gi Ireland!
Kak Cik : So, study betul2, lagi 2 bulan je.
Zida : Orang tengah trial skrg~

Dengan Paklang,

Pak Lang : Wah, rajinnya! [heh, tengah basuh pinggan time ni]
Umi : Biar die buat, kat rumah asyik dalam bilik je [menyampuk]
Zida : Kena rajin, sebab kat rumah tak turun, dok dalam bilik je.
Pak Lang : Study ke? Bagus! Belajar elok2

Dengan Pak Long & Mak Long,
Mak Long : You exam kat this year? Form 5?
Zida : Ha'ah, Mak Long. Sekarang ni tgh trial la.
Mak Long : Mak Long tak risau sgt dengan you, mak long risau dengan dua anak jantan tu [cucu Mak Long, anak Kak Farina dgn anak abang Jeff - my cousins - si Zhafir + Jazli]
Zida : Insya-Allah~ Mak Long doakan je lah, SPM ni bukan macam PMR [then aku pegi kat Pak Long nak salam]
Umi : Cakap la kat Pak Long, soh doakan kejayaan along.
Aku teragak2 nak cakap, tetiba Pak Long pegang bahu aku,
Pak Long : Hang nak exam, buat betul2. [Then, die terus cium dahi aku!]

Tergamam weyh! Tak pernah Pak Long buat macam tu. Sebenarnya bukan ni je, ada banyak lagi, tak mampu aku nak tulis semua. Dengar semua benda ni, nampaknya I have to study dengan lebih bagus! Trial ni buat betul2! Kalau tak pun, ada 2 bulan lagi before truly SPM! Jangan hampakan semua orang!


Zida, you have to go to Ireland!!!











SPM Trial's Schedule
3 Sept
Bahasa Melayu 1 & 2
4 Sept
Bahasa Arab Tinggi 1 & 2
8 Sept
Bahasa Inggeris 1 & 2
9 Sept
Biology 1 & 2
10 Sept
Chemistry 1 & 2
11 Sept
Sejarah 1 & 2
14 Sept
Physics 1 & 2
15 Sept
Syariah 2, Physics 3 & Chemistry 3
16 Sept
Mathematics Modern 1 & 2
17 Sept
Additional Mathematics 1 & 2
18 Sept
Syariah 1 & Biology 3
28 Sept
Quran Sunnah




Kak Tina's daughter - Suhaila


Zida, berubah!
Jangan pk pasal budak tak berguna itu!

Okey, doakan kejayaan saya!


^_^


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

29 August 2009

Gangguan Seksual

Salam.

Alhamdulillah~ Malam ni dah masuk 9 Ramadhan dah. Masih tidak terlambat untukku mengucapkan Salam Ramadhan Al-Mubarak~ Cepat sungguh masa berjalan ; pejam celik - pejam celik dah 29 Ogos 2009. Ini bermakna Peperiksaan Percubaan SPM tinggal 5 hari saja lagi. Anda2 yang se-form dengan ku sudah bersedia? Oh~aku masih lagi tak sedar diri. Masih lagi membuat perkara yang tidak berfaedah. Masih lagi berangan2 perkara yang tak pasti. Macam mana ni?
 
 
Form 5 sekolah aku diwajibkan untuk membuat khidmat masyarakat Pendidikan Sivik & Kewarganegaraan. Setelah diskas + membuat undian, tangan aku yang tak bertuah ni kumpulan aku telah mendapat tajuk yang sangatlah disukai ramai - Gangguan Seksual dikalangan Masyarakat - siot! Susah giler tajuk ni. Dah la nak kena hantar 1 September ni.

Nak Trial!!


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

23 August 2009

Aku Sudah Resign Sebagai MPA!


 
Now 0051. Aku still tak mengantuk. Lagipun tak bagus kalau nak tido skunk. Perut ini tersangatlah penuh dan kenyang. Tadi bukak puasa kat umah Mak Teh a.k.a rumah arwah nenek dgn tokwan; dye ajak semua datang. Lagipun long time no gathering macam tu tapi tak ramai yang datang. Pak Lang, Mak Tam, Pak Cik je yang ada [tu wakil family]. 

Dapatla jumpa Kak Mi, Kak Cik, Kak Sarah, Kak Hani, Paan, Adli, Addin, Shazni. Fuih, Paan da macam abang die dah - si Faiz tu - Tinggi ke bapak la budak tu! Kak Zura pun ada, dengan Abang Zaem, Lujayn + Hayyan pun ade [anak2 depa la] Dalam perut pun ada jugak~ Kak Zura pregnant 5 month! Pergh~ Makanan masing2 pot-luck. Maghrib, Isyak, Tarawih sume kat situ - abah jadi imam plak -


Okey. Aku letak picture Majlis Apresiasi MPA tu.





Last night - preparation of the hall
 
Bila tengok gambar si Apek ni, aku tak sangka memang dah tau die yang naik jadi Timbalan Ketua Umum. Sebab apa, malam tu, diorang semua bz2 kat dewan, aku senang-lenang lepak kat bilik guru, menaip segala-mala Sijil Penghargaan MPA, budak berdisiplin, Watikah Pelantikan MPA 09/10. Hehe~ aku dengan bangga suruh cikgu letak Apek kat PKU - dengan harapan biar si Arif Iskandar yang ganti tempat die. 

Dari pukul 11 malam aku menaip sampai la pukul 2 pagi. Nasib baik Ain, Tira, Munawir, Fandi teman aku. Budak2 kat dewan pun ade yang dah lentok, da balik pon ader. Malam tu kitorang melantak sesama nasi lemak, mi hoon dgn mi goreng Mama Ruby. Tak sangka ni malam terakhir buat kerja sama2.


Evening - Majlis Apresiasi Budi


Majlis Apresiasi Budi yang serba ringkas dan mencemar duli buat petang2 ni [every year malam okeh!] bertemakan biru kayangan. Semua MPA pakai baju biru dan budak laen tak dibenarkan sama sekali pakai baju kaler itu! Form5 aspuri gempak! Pakai baju form~ Majlis stat pkul 3 - MC Farouq + Shahiman - ta de pape yang menarik dalam majlis ni. 

Cuma anugerah2 yang disampaikan agak mengejut dan tak tersangka2 penerimanya. Haha aku dapat MPA Paling Inovatif pilihan warden, lawak je. Ayie pun dapat anugerah tu tapi die lagi dapat banyak - paling aktif, paling agresif, paling inovatif dan dapat jadi Ketua Umum - Perasaan sebak menyelubungi kitorang lepas majlis tu dah abes~ We all will miss semua benda yang pernah buat sama2.

Thanks to Abdul Rasyid Bastamam dan Nur Fatimah Azzahra Hamzah yang sudi tolong ambil kan gambar2 ni. Jangan risau. Nanti aku masukkan picture korg dalam ni yek!


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

21 August 2009

Ustaz Asri Ibrahim Dalam Kenangan

Salam.

Malam 1 Ramadhan 1430H ni sangat menginsafkan aku - lagi2 on the way balik rumah tadi, umi story panjang pasal abang Ustaz Fadzil [ustaz aku yang paling best dari dulu sampai sekarang - kat SAMSMeL] -- siapa lagi kalau bukan vokalis utama Rabbani, Ustaz Mohd Asri bin Ibrahim. Semua cerita pasal arwah, semua umi cerita. Sampai ke kisah umi nangis pun ade. 

Mana tak, kitorang satu family baru je sangat2 jumpa arwah kat Konsert Antara Dunia tu, tup2 Aishah cerita malam Khamis last week, "Zid, Ustaz Asri meninggal pagi tadi..." Terus tegak seram sejuk aku. Teringat masa konsert, Rabbani punya show semua pasal kematian - seolah-oleh arwah mcm dah tau je.

Apa2 pun, setiap yang hidup pasti akan mati. Kita kirimkan Al-Fatihah buat Arwah.


Alhamdulillah...
Akhirnya tepat jam 3 petang 070809 yang lalu, aku sah meletakkan jawatan sebagai seorang pengawas asrama atau nama glamour kat hostel MPA. Skrg hidup aku lagi bebas dan bahagia - sebab aku dapat kembali together dengan Dija, Nasha & Zafirah! I miss them so much okey? haha Adah pun join semeja dgn kitorang.

Tahniah buat MPA lame yang berjaya mengekalkan jawatan MPA korg. Takziah buat budak2 yg naik jadi MPA, siapla korang kena buat mcm2 kerja yang berat, laporan yang bertimbun2, kertas kerja yang ntah apa2 dan anything. Tapi aku sebagai seorang kakak nak pesan, "Semua kerja yang kita buat masa jadi MPA tu sangat berguna untuk kegunaan kita masa depan nanti. So, buat dengan ikhlas sebab kita dah dipertanggungjawabkan untuk jadi tu semua".

Majlis Apresiasi Budi MPA tu berjalan dengan lancar even aku sebenarnya sangat membangkang buat majlis tu petang2 terik Jumaat tue. Tapi bila fikir aku dah nak SPM, trial sangat dah dekat, cikgu cikgi pun bz ke amat, buat je la. Tema baju, biru kayangan. Kalau Andai ikut plan asal, komfrem best! Petang tu ade persembahan dari dak Form 5 - Ammar, Munawir, Faris, Zaim,Husnir & Haziq - seriously best!
 

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali