18 November 2008

Exam, Kem dan Cuti [pt 1]

 
Wah! Sungguh lama ku x menjejakkan tangan di atas keyboard komputer ini, al-maklumlah ada laptop sejak dua menjak nih [err, rasanya dah lama] whatever.. rasanya yang dah lama x blogging. uh, cuti baru je start - oh x - budak2 form 3+4 dah lama cuti! 

aku, sebagai seorang MPA yang berkaliber amanah, kenelah x cuti awal. papepon, lepak dengan MPA yang laen memang besh! Kitorang sempat je main..Main air, main belon, main gelung, lompat2,nyanyi2 best giler lah! Tu sume berlaku lepas aku balik kem. aku rasa kem tu betul2 bagi kesan kat aku. mungkin.. dulu aku mane berani cakap depan orang, sekarang.. boleh lah. [even depan form1+2] 


04-08 November 2008
tarikh ni aku akan ingat sampai bebila.. Ecah a.k.a Umi [KU lah] cabut nama aku, dapat la pegi Kem Bina Negara, Meru, Klang. memang best! tapi xde gambar kenangan lah, kat sana xleh bawak kamera. huhu 

First day
It almost the worst day for me, Mardhiah, Shera, Sue, Ina and all of SMK Telok Dato's student. u noe what? We all wore track suit - yeah, camping rite? mestilah pakai baju sukan. but one hour later, pakcik tua pegawai tu baru cakap, marah lagi, 
"hey,you all, kenapa tak pakai baju sekolah? awal-awal lagi dah buat hal! tau tak ni kem bina negara. kem ni formal. siapa yang tak ada baju sekolah, sila balik!".  
why others pegawai not tell us about this? I swear that my school do not say anything about this! and what more exasperate, our boys, Murni, Izza and Ainatul wore the uniform! argh.. that nite, we - un-uniform competitor - just wore 'baju kurung' [girls] and track [boys] shy? ya. we're very ashamed! Lucky that nite's activity just a simple slot. 

Second day
That early morning, we all have to listen to 2 bores of ‘ceramah’ almost for four hours! damn, first ceramah about Malaysia’s History [i hate history lol] second ceramah about the leaders – yeah, we are prefect and becoming-prefect. tahan je lah ngantuk tu. Lucky, azwan ada, baik jugak die. Share chewing gum. we've to wear uniform. 

alhamdulillah, we got the uniform yesterday evening. after zohor, we have to make flag, motto and our cheers. then, that night is the most best night! after all group diserahkan pada fasi memasing, barulah free cloth.

malam ni la baru aku start kenal mmbe2. before this, nak cakap un susah. Yeah, we all dah diberi fasi. Our fasi – abang mawi – best gile! Aku, yang x pernah knal Azwan tu, jadi cam kamceng lak. dak teknik lagi best, "Diorang tu kaple ke?" haha. tapi Azwan ramai sgt admire - rambut langsir die tu lah - nsem la konon!

Third day 
The whole day we doing LDK. From morning to evening, we play and got something new.
  • LDK 3 – calculate our expenses. woah almost million
  • LDK 4 – Rumah – masing2 lukis mengikut keperluan rumah Pokok kelapa ajaib – sorang ketua akan jerit dari jaoh, yg lain kene lukis, lawan 2 group Beruk robot – macam radio rosak, tp ni kene berlakon Pembunuhan orang kg – ala, pembunuh,doctor spy tu lah
  • LDK 5 – we create our own island with budjet - one hundren billion $$ ish.debat2 sampai gado dgn kump 5
That evening, for the first time for me, turun menara yang tinggi guna tali. forgotlah what its name. macam2 stail ada. ada yang takut, cuak, biasa, x moh turun, yang paling best tersepit! Night, kitorang main saham. This game absolutely crazy! Damn, we play with other groups sampai gaduh2 jugak. Kump 5 lagi. adush.

Forth day  
LDK again.
  • LDK 7 – maen2; kerusi, tolak2, byk la tataw nama.
  • LDK 8 – pilih lagu p ramlee. explorace. Ish gado lagi. Group 5 again!
  • LDK 9 – kitorg main game angkasawan. Kononnya bumi nak meletop. Ada yang jd askar yg lumpuh, doctor gile seks, org tua nyanyuk, ustazah pekak. haha masing2 kena selamatkan diri. Lawak gile. Blue! Best!
Petang. flying fox!! Best gile Rugi btol xde gmba. Huhu

Malam. Kitorg main broken stone. Kitorang kene senyap2 tuka dgn kump lain. no voice, no talk, no teeth! Once talk, masuk jail. Sedih. Bila nak selamatkan mmbe kat jail tuh, baru terasa keakrabannya. Dah la tu malam last. Then, pnghulu suruh kitorang – girls, buat bulatan, jgn bg fasi masok; boys, buat tugu kibarkan bendera Malaysia. Patriotism spirit coming!! We all singing lagu ‘tanggal 31’. Sedih gile, malam last tu!

Last day,
KEMBARA! ala, jungle tracking. lagi best! we all lalu tempat Altantuya kena bunuh. uppss..aku ade terpk something pasal 'orang' itu, why die mati kat situ. uh, just ignore. After abes sume tu, kitorang ramai2 amek gambar kenangan. Tu je lah cte about kem. Bile nak balek tu, mmg sedihh. haha emo lak 
 
barang kenangan huhu~


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

0 talkatives:

Post a Comment