11 October 2008

Kami Beraya @ Merayakan Orang?


Erm,ape ntah tajuk yang zida bagi nih. Actually zida nak cte nih coz there's a lot of story dat I wanna to share wif u guyz. haha SMA is over now! but final exam is next week. da la start2 je physic..adoyai! tapi xape lah. Janji diz month every week dapat balek umah. Sebelum terlupe, tahniah buat candidate SMA yek, doakan kite sume sama2 get MUMTAZ

kehepian melanda budak2 ini! Riang Ria Habis SMA
 
The story now is that evening, me with the triple A's Girls [Ain, Adah & Aisyah la tu] pegi la beraya umah ustazah Sham. waduh2..sampai je sana, bau AYAM MADU tgh kena goreng! pergh! memang sedap gile bau! Open house tu di sponsor khas oleh 3 eh 4 wanita bekerjaya - shortform from 'bekerja dengan jaya' - dan rumah ustazah tu terbukak sejak lepas sekolah hari tersebut. cikgu Khairiah org first dtg. erm, lauk memang byk.. tgk la nih. 

menu utama - Spageti Jawa. menu laen - ayam madu goreng, rendang, nasi impit, lontong. yang kuning tu dari Sabah - kuih biji nangka
  
inilah cikgu,ustazah,teacher yang sememangnya kelaparan selepas mengajar
  ini pulak cikgu2 yang dah kekenyangan!

  "adeh, aku yang garang ni pon ramai peminat!" kata cikgu baju ijau itu. lupe lah namanya 

Ah sudah! lepas spageti jawa ustazah Sham tu licin dalam periuk kat dapur tu, apa lagi, turn we guys la masak pulak. Kitorang masak spageti Itali lak. ustazah Sham cakap, kalo makan spageti jawa die tu, kompem leh cakap arab but kalo makan spageti itali ni, kompem leh cakap omputih. haha Opps..sebenarnya, ustazah yang nak ajar kitorang masak, kitorang ni mane la ade pengalaman masak spageti. zida nih setakat ayam masak merah boleh la.. ;DD

 Ain - sibok mengacau bawang, daging & rempah ratus yang lain
  Adah - tadi menangis potong bawang! uh, ni tgh potong tomato.

Aisyah - oh, ini lepas masak. hehe
   Aku - sibok merenung masa depan! haha ;D
   masing2 nak merasa & menyuap

oh, itulah KAMI. akhirnya, spageti yang kami masak mendapat sambutan hangat. kitorang lepak kat sana dari kul 1 tghri sampai 9 malam. kabut ko! malam tuh ade mesyuarat MpA, teros la cabut. sadisnye, malam tuh si Fandi luahkan perasaan dia. Haru aku. malam itu, budak ostel F4 laki pompuan dtg cnih. aku sempat amek gmba girls je.

 inilah mereka! ok, itu je cerita.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

0 talkatives:

Post a Comment