25 October 2008

JAMUAN IKATAN AIDILFITRI

i dunno how to say about this. iyelah, macam2 dugaan menimpa kitorang ; MPA [Majlis Pengawas Asrama] larh - duit, kewangan, tempat, cuaca, kutukan, kritikan, perlian & others. lastly, oklah semalam. 
$$ - sponsor ramai. alhamdulillah 
kewangan - same lah tu. ish
venue - a month before jamuan dah decide nak wat kat dataran skul but the last meeting decide wat kat kantin. uh.muat ker? dewan x boleh usik. exam STAM x abes lagi.
cuaca - this month oweyz raining, raining & raining!
kutukan - err, ade kah?
kritikan - aku, ain, adah, diyana, syud kuar g cp; nak print buku program. kitorang sampai kena kurung [kena tahan] sbb ops ponteng sekolah. balik2 je dah dgr sore2 sumbang! cakap kitorg larikan diri x moh kemas la, bla bla bla 
perlian - mase meeting,ustaz tego kitorang, but terasa lah keperliannya 

begitulah starting of our majlis. haha memang best semalam. start kul 9 malam, abes kul 11. abes kemas kul 12 lebih. makan banyak. minum banyak. hadiah banyak. amik gambar un banyak. take a look first 

stage yang dicreate sendiri oleh budak2 ini. kantin mane ade stage!
  last meeting MPA before jamuan start. posing lah dulu!

MPA2 yang kepenatan, kelaparan & kebelum-mandian lagi setelah kemas kantin 

itu baru mula. mcm aku cakap td, majlis start dlm kul 9 tapi lebih sket sebab tunggu ketua warden yang x sampai2 lagi. pengetua, pk kurikulum, warden2 laen sume smpai awal. MPA cam biasa lah, kena iringi VIP tuh. 

budak berdua ini - zaim & haziq - tetap menyempat 

 half of the menu  

erm, makan xyah cakap lah. tengok gmba je da taw mewah. memang mewah [bagi budak hostel cam kitorang] makanan utama dari DM [kononnye lah] - nasi minyak, ayam masak merah, air selangor. makanan tambahan dari katering - nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang, ayam golek, sate. 

sume student bayar sploh ringgit. memang berbaloi! after ucapan2, sume amek makanan. MPA baru [kitorang la] MPA lame [baru letak jawatan] makan sesame kat meja spesel. haha misti dak2 laen jeles. 

 ni lah muka MPA baru.

ni lah muka MPA lama.  

nak cte ape lagi ye? budak2 ni wat show malam td klaka btoi. budak form3 lah. lupe lah name show diorang tu. after that, budak nasyid skola nyanyi lagu 'no.1' diorang. xkena langsung dgn tema hari raye. cakap pasal tema, tema jamuan ni quite best la - Semusim Bersama, Seabad Terasa - haha macam geli lol; beronakan green colour, sape xde, just wear anything yang cantik and budak hostel never see it before this. 
 
kesemangatan antara aku & rasyid ; hijau lah

  keseronokan & kelaparan melanda mereka ini
  
kemas la..

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

4 comments:

  1. wa..nak sate tu..!
    study tul2 k..!
    XD

    ReplyDelete
  2. bagus la program nie
    tapi tempatnyer kurang sesuai
    yelah nak wat camne hujan kan
    tapi aku bangga dengan idea tempat yang aku reka nie
    mungkin tak bape sesuai tapi kire ok la
    drpd tesion2 pikirkan hujan kew tak hujan kew
    tapi semua krew2(mpa) memang sporting dan tau wat keje masing-masing
    ade segelintir jew kot yang tak tau kesusahan orang laen
    anyway goodluck for next adventure
    salam......................

    ReplyDelete
  3. huhu.haziq ke??
    adoi.
    aku mmg rindu gile la time tu..
    our first porgram..
    ak x leh lupe cemane ktorang serang pengetua tepi kantin time tuh..
    seram!
    haha

    ReplyDelete