25 October 2008

JAMUAN IKATAN AIDILFITRI

i dunno how to say about this. iyelah, macam2 dugaan menimpa kitorang ; MPA [Majlis Pengawas Asrama] larh - duit, kewangan, tempat, cuaca, kutukan, kritikan, perlian & others. lastly, oklah semalam. 
$$ - sponsor ramai. alhamdulillah 
kewangan - same lah tu. ish
venue - a month before jamuan dah decide nak wat kat dataran skul but the last meeting decide wat kat kantin. uh.muat ker? dewan x boleh usik. exam STAM x abes lagi.
cuaca - this month oweyz raining, raining & raining!
kutukan - err, ade kah?
kritikan - aku, ain, adah, diyana, syud kuar g cp; nak print buku program. kitorang sampai kena kurung [kena tahan] sbb ops ponteng sekolah. balik2 je dah dgr sore2 sumbang! cakap kitorg larikan diri x moh kemas la, bla bla bla 
perlian - mase meeting,ustaz tego kitorang, but terasa lah keperliannya 

begitulah starting of our majlis. haha memang best semalam. start kul 9 malam, abes kul 11. abes kemas kul 12 lebih. makan banyak. minum banyak. hadiah banyak. amik gambar un banyak. take a look first 

stage yang dicreate sendiri oleh budak2 ini. kantin mane ade stage!
  last meeting MPA before jamuan start. posing lah dulu!

MPA2 yang kepenatan, kelaparan & kebelum-mandian lagi setelah kemas kantin 

itu baru mula. mcm aku cakap td, majlis start dlm kul 9 tapi lebih sket sebab tunggu ketua warden yang x sampai2 lagi. pengetua, pk kurikulum, warden2 laen sume smpai awal. MPA cam biasa lah, kena iringi VIP tuh. 

budak berdua ini - zaim & haziq - tetap menyempat 

 half of the menu  

erm, makan xyah cakap lah. tengok gmba je da taw mewah. memang mewah [bagi budak hostel cam kitorang] makanan utama dari DM [kononnye lah] - nasi minyak, ayam masak merah, air selangor. makanan tambahan dari katering - nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang, ayam golek, sate. 

sume student bayar sploh ringgit. memang berbaloi! after ucapan2, sume amek makanan. MPA baru [kitorang la] MPA lame [baru letak jawatan] makan sesame kat meja spesel. haha misti dak2 laen jeles. 

 ni lah muka MPA baru.

ni lah muka MPA lama.  

nak cte ape lagi ye? budak2 ni wat show malam td klaka btoi. budak form3 lah. lupe lah name show diorang tu. after that, budak nasyid skola nyanyi lagu 'no.1' diorang. xkena langsung dgn tema hari raye. cakap pasal tema, tema jamuan ni quite best la - Semusim Bersama, Seabad Terasa - haha macam geli lol; beronakan green colour, sape xde, just wear anything yang cantik and budak hostel never see it before this. 
 
kesemangatan antara aku & rasyid ; hijau lah

  keseronokan & kelaparan melanda mereka ini
  
kemas la..

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

11 October 2008

Kami Beraya @ Merayakan Orang?


Erm,ape ntah tajuk yang zida bagi nih. Actually zida nak cte nih coz there's a lot of story dat I wanna to share wif u guyz. haha SMA is over now! but final exam is next week. da la start2 je physic..adoyai! tapi xape lah. Janji diz month every week dapat balek umah. Sebelum terlupe, tahniah buat candidate SMA yek, doakan kite sume sama2 get MUMTAZ

kehepian melanda budak2 ini! Riang Ria Habis SMA
 
The story now is that evening, me with the triple A's Girls [Ain, Adah & Aisyah la tu] pegi la beraya umah ustazah Sham. waduh2..sampai je sana, bau AYAM MADU tgh kena goreng! pergh! memang sedap gile bau! Open house tu di sponsor khas oleh 3 eh 4 wanita bekerjaya - shortform from 'bekerja dengan jaya' - dan rumah ustazah tu terbukak sejak lepas sekolah hari tersebut. cikgu Khairiah org first dtg. erm, lauk memang byk.. tgk la nih. 

menu utama - Spageti Jawa. menu laen - ayam madu goreng, rendang, nasi impit, lontong. yang kuning tu dari Sabah - kuih biji nangka
  
inilah cikgu,ustazah,teacher yang sememangnya kelaparan selepas mengajar
  ini pulak cikgu2 yang dah kekenyangan!

  "adeh, aku yang garang ni pon ramai peminat!" kata cikgu baju ijau itu. lupe lah namanya 

Ah sudah! lepas spageti jawa ustazah Sham tu licin dalam periuk kat dapur tu, apa lagi, turn we guys la masak pulak. Kitorang masak spageti Itali lak. ustazah Sham cakap, kalo makan spageti jawa die tu, kompem leh cakap arab but kalo makan spageti itali ni, kompem leh cakap omputih. haha Opps..sebenarnya, ustazah yang nak ajar kitorang masak, kitorang ni mane la ade pengalaman masak spageti. zida nih setakat ayam masak merah boleh la.. ;DD

 Ain - sibok mengacau bawang, daging & rempah ratus yang lain
  Adah - tadi menangis potong bawang! uh, ni tgh potong tomato.

Aisyah - oh, ini lepas masak. hehe
   Aku - sibok merenung masa depan! haha ;D
   masing2 nak merasa & menyuap

oh, itulah KAMI. akhirnya, spageti yang kami masak mendapat sambutan hangat. kitorang lepak kat sana dari kul 1 tghri sampai 9 malam. kabut ko! malam tuh ade mesyuarat MpA, teros la cabut. sadisnye, malam tuh si Fandi luahkan perasaan dia. Haru aku. malam itu, budak ostel F4 laki pompuan dtg cnih. aku sempat amek gmba girls je.

 inilah mereka! ok, itu je cerita.

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

04 October 2008

Salam Lebaran.

Assalamualaikum..

 

Here, im zahidah maulida wanna wish to all muslims SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI who dat noe me.. ahaks~btw, i wud to take dis opportunity to apologise to some people dat i REALLY love. 
1. Abah and Umi : there's no word i can describe to tell u guys dat how much i love you guys. i'm very3 sorry coz i'm such a notty gurl! so, i wanna mintak ampon dr hujung uban rambot hingga ke hujung kuku kaki. if can hujung lagi, then....smpi situ lah. really3 tengkiu for raising me up all this years, it took me long to realise that u guys are the best parents ever! i promise that i repay ur good deeds one day,with sens,ringgit,rupiah,dinar,rupee,bath,dollars or others money but with my successness in life. i know u guys oweyz pray for me ; i LOVE u guys!

2. Angah, E, Itah, Adik, Akiem : u guys are the most hectic people i've ever known in my life. that's why i'm really proud to have all of u as my siblings. sowik kalo banyak salah [uh,rase korang yg byk slh] 

3. Zaf, Umi, Syud, Dina, Miira, Izzah: u guys are the best lah! u guys are member2 yg terbaek,tercool,tergila,tersengal,terkecoh & mcm2 lg lah.hehehe.lets them talk about us,but who cares kan? we know who we are,so wut?? so, aku nak minx maap kat korg kalu aku ade wat silap ngan korg. oke? 0-0 yek ;DD

4. Eza, Ain, Tka, Iman, Anis : damn i mish u guys really much! gler lame x jumpe korg. since we'll skul very far from each other,mmg susah nak jumpe. lets gathering la.. so, i hope u guys read my bloggy & memandangkan kite x dpt nak jumpe, aku nak minx maaf ats ape yg aku pernah wat kat korg. aku minx maap sgt2. i wish i could turn back time. papehal pon, aku sayaaaaangggg korg. i hope we stay as frens 4eva!

5. Dak SAMSMeL & SAMTH : diz wishes are special for ex-3A1,4A1 and the cool & besties class,4 Firdaus..aku nak minx maaf kalo ade silap & salah. najwa,shera,khairun,izyan,aku rindu gle kat korg! 

zainol,aiman,paie,muadz thanks salu ajar aku math,science,pape lah.sowi kalo susah kn korang. bile nak reunion??haha..papehal pon korg tetap besh & oweyz in my heart [ceh,jiweng la pulak!] :)

for geng2 depan,azrul,arep,hazwan,ihsan&others,sory kalo salu terbising..hehe..boeink ar..asyik senyap jew.. 

So, Maaf Zahir Batin ;)

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali