14 September 2008

Warkah Cinta Berbau Syurga

Alhamdulillah..

Today zida sempat khatamkan novel ni. Actually I bought it last July, but you'll know, my SMA just around my corner lah! Tinggal 21 days je! so,there's no free time for me to read it. haha...



uhh..da melalut la pulak! berbalik pada novel ni - WARKAH CINTA BERBAU SYURGA - zida suddenly wanna buy this novel after sorang abang karangkraf coming to my school. Disebabkan novel nih ade ciri-ciri novel ayat2 cinta, so I bought it kat MpH Alamanda. Special thanks to Izzah coz borrowed me some money!

Novel ini menceritakan tentang Amir Mukhlis, seorang mahasiswa yang membesar dalam atmosfera agama yang sangat subur [iye la,dari kecik sampai besaw, skool agama je, macam aku je] Hidupnya mula teruji apabila Wardah mengharapkan sebuah keputusan [macam nak couple la] Amir ni sekolah agama lelaki, so agak susah bagi dia untuk 'bercinta2' ni. Semakin lama,dia rasa macam suka plak kat Wardah but dia x pernah bgtaw. Sampai la dia kat Mesir, Balqis plak muncul [time tu Wardah kena kawen paksa] memang kesian la..

Akhirnya, Amir lulus dengan cemerlang dan x kahwin dengan sa
pe2. Urgh! I hate story like this! Neither sad ending nor happy ending! Tergantung kah cerita ini??

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

1 comment:

  1. zida !
    aku na sgt bace novel ni.
    ritu ade gak org karangkraf dtg skola.
    tp tade buku ni.
    cis !

    ReplyDelete