27 September 2008

BLOGROLL


Blogroll lah sini. Silalah komen kalau nak di-link oleh saya
^__^

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

1. Where do you hang your towel to dry after showering? --- beside my sister's bed ;DD 2. What kind of mouse pad do you have? --- tecom?? 3. Do you brush your hair with a comb or a brush? --- brush hair?erm..comb kah? 4. From your opinion, who do you think is the hottest celebrity? --- no body hawt..cili api lg hott! 5. By the time you get to school, is the sky still dark? --- since jd pengawas asrama nih,salu je lambat! 6 . If you had a choice to see a unicorn or mermaid which would it be? --- kalo dedua tamaw?? 7. what color is your underwear? --- what kinda ques?? 8. What do you think of last before you go to sleep? --- erm..raya is tomorrow! 9. Do you wear braces? --- next year mybe 10. If you were the opposite sex, how would you style your hair? --- uh..wanna like Hakim! handsome lol.. 11. What level math are you in? --- not really bad - yeah, xpenah fail! 12. Which subject is worst, English or Math? --- English! always get B - both of the BIGG exam! 13. What's one thing you really want to do this very moment? --- meet my really old fwen, SAMSMeLian 14. CD player or iPOD? --- iPOD larh! 15. What you got planned for the weekend? --- uh..study-study-study SMA-sma-SMA 16. Whats your favorite shape? --- erm. dunnoe la 17. If you were put in a room with nothing except for a pencil and a notepad what would u do? --- diary of course! ;D 18. Is it always easy finding your remote everytime you want to watch TV? --- nope! my bro oweyz with it.. 19. How was your day? --- today - not bored lah. 20. Do you grow your nails, bite or cut them? --- cut ? 21. Describe your handwritting: --- more nice and better than Arif? haha.sori Arif 22. There's nothing on TV except Barney and Japanese news what do you do? --- Barney, remember me to my pastime 23. Do you wear jeans to relax at home? --- noe,tracksuit sajalah! 24. Describe yourself using one word? --- Nice ;DD 25. Do you like ice in your drink? --- i luv it!

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

14 September 2008

Warkah Cinta Berbau Syurga

Alhamdulillah..

Today zida sempat khatamkan novel ni. Actually I bought it last July, but you'll know, my SMA just around my corner lah! Tinggal 21 days je! so,there's no free time for me to read it. haha...



uhh..da melalut la pulak! berbalik pada novel ni - WARKAH CINTA BERBAU SYURGA - zida suddenly wanna buy this novel after sorang abang karangkraf coming to my school. Disebabkan novel nih ade ciri-ciri novel ayat2 cinta, so I bought it kat MpH Alamanda. Special thanks to Izzah coz borrowed me some money!

Novel ini menceritakan tentang Amir Mukhlis, seorang mahasiswa yang membesar dalam atmosfera agama yang sangat subur [iye la,dari kecik sampai besaw, skool agama je, macam aku je] Hidupnya mula teruji apabila Wardah mengharapkan sebuah keputusan [macam nak couple la] Amir ni sekolah agama lelaki, so agak susah bagi dia untuk 'bercinta2' ni. Semakin lama,dia rasa macam suka plak kat Wardah but dia x pernah bgtaw. Sampai la dia kat Mesir, Balqis plak muncul [time tu Wardah kena kawen paksa] memang kesian la..

Akhirnya, Amir lulus dengan cemerlang dan x kahwin dengan sa
pe2. Urgh! I hate story like this! Neither sad ending nor happy ending! Tergantung kah cerita ini??

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

12 September 2008

TOLONG INGATKAN DIA..


Tolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..

Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia, jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..

Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..

Tolong ingatkan si dia, aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia, aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia, aku kasihinya kerana santunnya..

Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..

Tolong sedarkan si dia, aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia, aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..

Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..

Tolong sampaikan pada si dia, aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia, cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...

Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau dia tidak mengetahui hakikat sebenarnya. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...

;D


Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

02 September 2008

computer lab~

annyong haseyo.. nape x dew idea nih??haha.. erm.. skunk nih aku kat lab comp kat skul.. ntah ape mimpi ntah nk on9 hari ni.. haha.. sblh aku nih ade umie ;D nyebok tukang teman je sblh nih.. haha.. kat skula arini.. sume keco.. dina,umi,syud,miira sume lah! masing2 byk cte.. lg2 aku umi.. haha ;DD ni sume psl PUTERA IDAMAN diorang la.. sape lagi kalo bukan raja ......... pagi ptg siang malam.. asyik cte mende yg samer je..haha tgh tadarus pown sempat dowh.. ustazah pown pening da siap komen.. aku pulak.. :DD cam biasak le.. xmoh la cte kay.. taugeh DIA ttp di hati ye ke? ;) okie dokie.. SALAM RAMADHAN chiowzz..

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

01 September 2008

MEMORIES

April 08
4 firdaus & some of other class' student kene masok choral speaking daerah klang.. da la naek bas cikai aircond tingkap result : 9th from 19? di kala keboringan yang amat, before the show, half from us are going to be mad! this is the best way to release tension! haha :D
July 19, 08 shooting study kat taman botani [sivik] cikgu wat contest fotografi lol.. result : 5th

Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali

In The Name of Allah
The Most Merciful The Most Gracious



The Kawaii's Colleen



NAME
Zahidah Maulida bt Ismail

NICKNAME
Zieda

DATE OF BIRTH
September 09, 1992 @ Rabiulawal 12, 1413

HOMETOWN
Cheras, Selangor

SCHOOL
SeRI ABIM, Sg. Ramal Dalam, Kajang ['99-'04]
SAM Sungai Merab Luar, Sepang, Kajang ['05-Jan '08]
SAMT Sultan Hisamuddin, Kg. Jawa, Klang [Feb '08-'09]

CONTACT
zmi_090992@yahoo.com
Facebook
Myspace
Friendster


Salam.
The Kawaii's Colleen a.k.a Zieda is just currently a simple girl. She took the word 'COLLEEN' and 'KAWAII' that referred to herself. The combination of the words give a meaning - that is - a cute teenage girl. She had just finished the most hard examination - Sijil Pelajaran Malaysia, SPM - and frankly speaking, she doesn't do anything right now. She always spend time almost her day in front of her lovely laptop and online all the day, from midday until midnight. Now, she is taking her ummi's place at home. She has to cooking for breakfast, lunch and sometime dinner, washing the clothes and the dishes, sweep the floor, feeds the fishes, and whateverla~

"Please pray for my successness in SPM. May ALLAH give me and all the candidates of SPM 2009 the best result! Best of Luck! Bittaufiq wannajah~!!"







Blog ini sedang dalam pembaikpulihan. Segala kesulitan amatlah dikesali